Büyüksehir Spor Projeleriyle De Fark Olusturuyor

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Sporcu Performans ve Yetenek Merkezi ile Su Sporlari Merkezi gibi projeleri ilk kez sehre kazandiracaklarini söyledi.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Trabzon halki tarafindan da büyük ilgi gören spor projeleriyle ilgili degerlendirmelerde bulundu. Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Trabzon’da bir ilki gerçeklestirerek Sporcu Performans ve Yetenek Merkezi’ni hayata geçireceklerini belirterek, “Yapimi devam eden Yetenek ve Performans Merkezimiz çok önemli bir proje. Öncelikle bu projenin hayata geçirilmesi konusunda bize her türlü destegi veren Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na tesekkür ediyorum. Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Trabzon Valiligi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile beraber bu projeyi yapiyoruz. Bu güzel bir is birligi projesidir. Türkiye’de ikincisi Trabzon’da yapiliyor. Trabzon Yetenek ve Performans Merkezi bizim seçim beyannamemizde var olan bir istir” ifadelerini kullandi.

Sporcu Performans ve Yetenek Merkezi’nin temelde iki islev görecegini dile getiren Baskan Zorluoglu, “Birincisi küçük yaslardan itibaren çocuklarin performanslari ölçülecek. Daha sonra bu çocuklarin yetenekli olduklari spor alanlarini tespit edecegiz. Çocuklari okullarinda hocalari ile beraber yetenekli olduklari alana yönlendirecegiz. Çocuk belki güres sporuna daha meyilli, ona futbol oynatmayacagiz. Gerek kas yapisi gerek performansi gerekse yetenekleri ölçülmek suretiyle uygun dallara yönlendirilmesi saglanacak. Ikincisi ise üst düzey profesyonel futbolcularimizin performanslarini ölçecegiz. Artik saglik kontrolleri için Istanbul’a ya da bir baska yere gitmeye gerek yok. Buraya ayni zamanda civar iller ve Gürcistan gibi ülkelerden de sporcularin gelecegini düsünüyoruz. Ayrica bekçiler, zabitalar, kolluk kuvvetlerinin de zaman zaman performanslarinin ölçülmesi gerekiyor. Onlara da hizmet verecek bir merkez olacak” dedi.



"Millet bahçesine önemli dokunuslar yaptik"

Büyüksehir Belediyesi olarak millet bahçesine çok önemli dokunuslar yaptiklarini da dile getiren Baskan Zorluoglu, “Kaykay düzenekleri öyle beton kalmayacak ve çok güzel bir sekilde boyamasini yapacagiz. Buz pateni ise herkesin ragbet gösterecegi bir spor alani olacak. Bizim Büyüksehir Belediyesi olarak kattigimiz degerlerdir bunlar. Insanlarimiz aileleri ile beraber buraya gelsinler, bu parkin ritmine kendileri kaptirsinlar. Ayrica 150 ögrencinin oturup ders çalisabilecegi, çorbasini içebilecegi etüt merkezimiz de sabaha kadar hizmet verebilecek. Güvenlik görevlilerimizle huzurlu bir ortam saglayacagiz. Açildiginda büyük bir eksigi giderecegiz. Bu parkta insanlarimizin 7/24 spor yapacagina inaniyorum. Içerisindeki etkinlik alanlarinda STK’larimiz, meslek odalarimiz, okullarimiz çesitli etkinlikler düzenleyecek. Uçurtma senliklerinden tutun da, okçuluga kadar bu park tabiri caizse senlik alani olacak. Bu alan insallah çok önemli bir etkinlik çayiri olarak Trabzon’a uzun yillar hizmet verecek” diye konustu.



"Su sporlari merkezi projesi tamamlanmak üzere"

Gülcemal projesi içerisinde de bir ilki gerçeklestirerek Trabzon’a Su Sporlari Merkezi yapacaklarini da belirten Baskan Zorluoglu, “Gençlik ve Spor Bakanligindan bütçesini çikardik. Projesi tamamlaniyor. Insallah kisa süre içerisinde baslayacak. Kano, yelken ve diger sporlar dallari bölük pörçük Besikdüzü’nden bu tarafa dogru dagilmis durumda. Bu branslarla ugrasan sporculari ve kulüpleri bir araya getirecegiz. Kanolar, yelkenler ve diger su spor araç gereçlerinin oraya baska bir hava katacagina inaniyorum” seklinde konustu.



"Tesis bakimindan üst düzeydeyiz"

Trabzon’un spor tesisi anlaminda çok zengin bir sehir oldugunu da ifade eden Baskan Zorluoglu, “Trabzon’da yasayan insanlar bunu fark etmeyebilirler. Ben Valilik yaptigim sehirlerdeki tesis sayisi ile Trabzon’daki tesis sayisini karsilastirdigim zaman arada uçurum var. Trabzon her anlamda tesis bakimindan üst düzeyde. Akçaabat’tan Arsin’e kadar bakin bütün sahil, spor tesisleri ile dolmus. Bizim tesis noksanligimiz yok. Buradaki sorun planlama ve ulasim. Bunlari çözdügünüzde Büyüksehir Belediyesinin kaynagini büyük bir spor kompleksine yatirmasina gerek kalmaz. Cemal Kamaci’yi yikma niyetimiz var. Artik islev görmez hale geldi. Bir bakacagiz ihtiyaç ne durumda, orayi yeniden yapma durumumuz olacak. Yeni büyük spor kompleksi yerine Trabzon’un var olan tesislerinden maksimum ölçüde faydalanmak çok daha mantikli” ifadelerini kullandi.

"Sporculara özel otobüsler ve duraklar yapiliyor"

Akyazi’daki Senol Günes Spor Kompleksi’ne otobüs seferleri koyacaklarini da dile getiren Baskan Zorluoglu, “Akyazi’ya rahatlikla ulasim yapilabilmesi için otobüs duraklari yapiyoruz. Oraya daha sik otobüs gönderecegiz. Ayrica sporculara yönelik spor otobüsü ve duraklari gibi çalismalarimiz var. Biz istiyoruz ki; vatandaslar çoluk çocuklarini alsinlar, oraya gidip maçlarini büyük bir keyifle izlesinler. Tekrar Avni Aker ve Yavuz Selim Sahasi’ndaki ambiyans orada da olusmaya baslasin. Ben zaman içerisinde olusacagini düsünüyorum” dedi.



"Hentbol tamam sirada voleybol var"

Trabzon’da sporun gelismesi için gayret gösterdiklerini de dile getiren Baskan Zorluoglu, “Göreve geldigimizde en basta Trabzon Büyüksehir Belediyespor yönetimini ele aldik. Var olan spor dallarini destekledik. Belediye bütçesinden ekstra kaynaklar aktariyoruz. Ilk basari hentbol ile geldi. Süper Lig’de bir Trabzonspor’umuz var simdi bir de hentbol takimimiz oldu. Hocalari ve sporculari tekrar kutluyor, tesekkür ediyoruz. Hentbolu desteklemeye devam edecegiz. Hentbolun disinda voleybola da yatirim yapmak istiyoruz. Voleybol da önemli bir spor dali. Voleybol Federasyon Baskanimiz Mehmet Akif Üstündag Bey ile konustuk. Trabzon’da iyi bir voleybol takimi kurmak istiyoruz ve onun çalismalarini baslatiyoruz. Asama asama en üst lige çikacak bir takim olacagini düsünüyoruz” diye konustu.



"Bireysel sporcularimiza sahip çikiyoruz "

Bireysel sporculara da çok büyük önem verdiklerini belirten Baskan Zorluoglu, “Geçmiste birçok Trabzonlu sporcu Istanbul ve Ankara’daki kulüplerin çatisi altinda yarismak zorunda kaldi. Ben bu durumu kabul edemem. Gönlüm asla razi olmaz. Trabzon’da yetisen, basarili olan ya da olmasi yüksek potansiyele sahip sporcularimizi kendi bünyemizde barindiracagiz. Burada maddi imkanlari onlara saglayacagiz. Kendi degerlerimize sahip çikarak onlara kol kanat gerecegiz. Artik akillarinin bir kösesinden Fenerbahçe veya diger kulüpler adi altinda yarisiriz düsüncesini ortadan kaldirmak için üzerimize ne düsüyorsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yillarda spor yatirimlari ile birlikte olimpiyat sampiyonluklarini Trabzon’a getirmek” dedi.



"Hayalim Trabzonspor’un benim dönemimde sampiyon olmasi"

Belediye baskanligi döneminde Trabzonspor’un sampiyon olmasinin en büyük hayali oldugunu da vurgulayan Baskan Zorluoglu, “Trabzonspor’un iyi olmasi kentte çok pozitif bir hava estiriyor. Insanlarin mutlu olmasi bize de pozitif olarak yansiyor. Trabzonspor kazandiginda biz de büyük bir keyifle sokakta dolasiyoruz, esnaf daha mutlu oluyor. Geçen sezon ‘Trabzonspor sampiyon olursa Meydan’daki belediye binasinin önüne sandalye atip kahve söyleyecegim, baska da bir sey yapmayacagim’ demistim. Geçen sene olmadi ama insallah bu sene nasip olur diye dua ediyorum. Benim Belediye Baskanligim döneminde Trabzonspor’un tekrar sampiyon olmasi benim için paha biçilmez olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA