MKE Ankaragücü Baskan Yardimcisi Hakan Bilgin Açiklamasi 'Iskelet Kadroyu Bozmak Istemiyoruz'

MKE Ankaragücü yöneticileri, basin ile bir araya gelerek sorulari yanitladi. Baskan Yardimcisi Hakan Bilgin, iskelet kadroyu korumak istediklerini söyledi.

Ankara’da bir otelde düzenlenen basin ile tanisma toplantisina Baskan Yardimcisi Hakan Bilgin, Basin Sözcüsü Gökalp Üstün, Taraftar Sorumlusu Kamil Karip ve MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca’nin danismani Recep Poyraz katildi.

Görev dagiliminin ardindan vakit kaybetmeden göreve koyulduklarini ve MKE Ankaragücü’nün mevcut iskeletini bozmamak adina çalismalarini sürdürdüklerini belirten Baskan Yardimcisi Hakan Bilgin, “Tüm futbolcularin alacaklarini sirayla yatiriyoruz. Bazi futbolcular dogal olarak Süper Lig’de oynamak istiyor. Biz kendileriyle çalismak istiyoruz. Çünkü hedefimiz Süper Lig’e geri dönmek. Bu dogrultuda mevcut iskelet kadroyu bozmak istemiyoruz. Biz de dogal olarak onlarin bütün alacaklarini hizli bir sekilde yatirdik” ifadelerini kullandi.

“Borven’in de ücretini yatirdik ve takimda kalmasi için bütün sartlari sagliyoruz”

Transfer yasagini adim adim bitirdiklerini ve belirlenen plan dogrultusunda ilerlediklerini dile getiren Bilgin, “Onunla alakali bir sikinti olacagini düsünmüyorum. Eksik noktalar için gerekli oyuncularin görüsmeleri yapiliyor. Özellikle gol ve kanat bölgeleri için görüsmeler devam ediyor. Borven’in de ücretini yatirdik. Takimda kalmasi için bütün sartlari sagliyoruz. Tabii takim bir alt lige düstügü için Borven de ister istemez Süper Lig’de bazi görüsmeler yapiyor. Bu görüsmeler dogrultusunda kendisi gitmek gibi bir düsünce içinde olsa da biz takim iskeletini bozmamayi düsünüyoruz. TFF 1. Lig’de üç Ankara takimi var. Gönlümüz istiyor ki üçü birden Süper Lig’e çiksin" diye konustu.

Bilgin, amatör branslar için de çalismalarda bulunduklarini, basketbol takimi için 1. Lig’den veya bir alt ligden olacak sekilde çalismalarin sürdügünü belirtti.

Bilgin, voleybol takimi için ise geçtigimiz sezon kurulan takim üzerinde çalismalarin yogunlasacagini bildirdi. Bilgin ayrica bir müjde vererek bu sezon kullanilacak 4. formanin hazirlanan tasarimlar dogrultusunda taraftarlar tarafindan seçilecegini söyledi.



Üstün: “Kendi sirketlerimizi nasil yönetiyorsak kulübü de o sekilde yönetmek durumundayiz”

Kurumsallik açisindan kulübü kendi sirketlerini yönettikleri gibi yönetmek durumunda olduklarini vurgulayan Basin Sözcüsü Gökalp Üstün ise, "Insallah bu sezonu basarili bir sekilde geçirecegiz. Kulübü Süper Lig’e tasirken, fütursuzca borçlanarak bu isi yapmayacagiz. Kendi sirketlerimizi nasil yönetiyorsak kulübü de o sekilde yönetmek durumundayiz. Kurumsallik da bunu gerektiriyor. Kulübün olusturacagi kaynaklar, sponsorluklar önemli" açiklamasinda bulundu.

Taraftar Sorumlusu Kamil Karip de, “Dijital Müze” kurulmasi için bir çalisma grubu kuracaklarini ve bunun gibi birkaç projeyi de hayata geçireceklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA