FIVB Milletler Ligi'ni 3. Bitiren A Milli Kadin Voleybol Takimi Yurda Döndü

Basantrenör Giovanni Guidetti: 'Çok uzun ve zor bir turnuvaydi. 17 maçta takim çok iyi performans sergiledi' Takim kaptani Eda Erdem Dündar: 'Olimpiyatlardan önce takim olarak seviyemizi görmek adina önemli bir turnuvaydi'

Italya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nde (VNL) üçüncü olan A Milli Kadin Voleybol Takimi, Istanbul'a döndü.

Istanbul Havalimani'nda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan A Milli Takim Basantrenörü Giovanni Guidetti, bronz madalya için mutlu olduklarini belirterek, "Çok uzun ve zor bir turnuvaydi. 17 maçta takim çok iyi performans sergiledi. Oyunculara çok tesekkür ederim. Olimpiyatlar çok daha zor ama bence çok oyuncu degistirdik, çok yeni oyuncu oynattik. Bu Türk voleybolu için çok önemli." diye konustu.

Bronz madalyanin olimpiyatlar öncesi kendilerine moral olacagini belirten takim kaptan Eda Erdem Dündar, "Keyifli ve zorlu bir turnuva oldu bizim için. Olimpiyatlardan önce takim olarak seviyemizi görmek adina önemli bir turnuvaydi. Oynarken keyif aldik. 1,5 senenin ardindan bulusmak bize iyi geldi. Birbirimizi özlemisiz. Zaman zaman iyi, zaman zaman kötü oyun ortaya koyduk. Henüz tam performansimiza ulasmis degiliz. Basariyla yurda dönmek en büyük hedeflerimizdendi. Üçüncülük madalyasiyla döndügümüz için mutluyuz." ifadelerini kullandi.

Dörtlü Final ilk maçinda ABD'ye 3-0 maglup olduklari karsilasmayi degerlendiren Eda, "ABD bu seviyelere çok alisik bir ekip. Yillardir bu sistemle ve beraber oynuyorlar. Ne yapmalari gerektigini biliyorlar. Her turnuvada finale kalmayi neredeyse garantileyen bir ülkeden bahsediyoruz. Bizim de bu seviyelere gelmemiz için çok maç yapmamiz gerekiyor. Biz iyi oyunumuzla onlara zorlu zamanlar yasattigimizin farkindayiz. 2018'de final maçinda 2-0 öndeyken 3-2 verdik. Buradaki yari final maçinda da yaptigimiz basit hatalar fark olusturdu. Bu seviyelerde basarili olmak için hatalarimizi aza indirir ve oyun kalitemizi yükseltirsek, ABD, Çin, Brezilya gibi rakiplere kafa tutabiliriz." degerlendirmesinde bulundu.

Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda zorlu bir grupta mücadele edeceklerini kaydeden ay-yildizli oyuncu, sunlari söyledi:

"Olimpiyatlar sporun zirvesi. Dünyanin en iyi takimlarinin sampiyon olmak için mücadele edecegi bir turnuva. Çok zorlu geçecek. Grubumuz zorlu. Sampiyon bizim grubumuzdan çikacak. Zaten son sampiyon bizim grubumuzda. Olimpiyatlarda hedefimiz kürsüde olabilmek, madalya alabilmek. Bunun için iyi oynamamiz gerekiyor. O yüzden 10 günlük tatil sonrasinda 20 günlük kampta eksiklerimizi gidermeye çalisacagiz. En iyi sekilde olimpiyatlara baslamak istiyoruz. Hedefimiz yüksek. Çok güzel destek görüyoruz. Bizi destekleyen insanlarin enerjilerini hissediyoruz. Onlara da tesekkür ediyoruz. Filenin Sultanlari olarak bu arma için yüzde yüzümüzle savasacagiz."

Milli oyunculardan Meliha Ismailoglu, Italya'daki maçlarin olimpiyatlar öncesi güzel bir hazirlik oldugunu vurgulayarak, "Takimimiz için bu çok önemli bir dereceydi. Yaza daha yeni basliyoruz. Bu sene çok fazla önemli turnuvalarimiz var, olimpiyat var. Güzel bir hazirlik oldu bizim için. Simdiye kadar bir ikincilik, bir üçüncülük oldu. Bir altin kaldi. O da neden olmasin? Insallah seneye olur. 2018'te final oynamistik ABD'yle, birinciligi kil payi kaçirmistik. Yeni bir takim olmamiza ragmen kafa tutabildigimizi gösterdik. Simdi daha fazla sorumluluk alarak, daha fazla oyun oynayarak kendimizi gelistirdik. Umarim seneye tekrar kafa kafaya finalde oynayabiliriz." seklinde konustu.

Ay-yildizli oyunculardan Ebrar Karakurt ise istekli bir jenerasyon olduklarini belirterek, sunlari aktardi:

"Olimpiyatlarda adim adim gitmeyi planliyoruz. Öncelikli hedefimiz gruptan çikmak, sonra güzel bir galibiyet almak ve önümüze bakmak. Maç maç düsünen bir takimiz. Bu sekilde düsündügümüzde güzel sonuçlar elde ediyoruz. Çok güçlü rakiplerimiz olacak ama biz bayragimizi en iyi sekilde dalgalandirmaya çalisacagiz. Tecrübeli ve genç oyuncularin güzel bir karisimi oldu. Yapacaklarimizi görmek için biz de heyecanliyiz. Güzel seyler basardik, 3-5 sene sonra daha güzel seyler basaracagimiza eminim. Gerçekten genç ve istekli bir jenerasyonuz. Takimimin kazanmasi için elimden geleni yaptim. Umarim ise yaramistir. Takim olarak bir bütünüz. Ne zaman takim gibi oynasak, o zaman güzel basarilar elde ediyoruz. Takim arkadaslarima emekleri için tesekkür ediyorum. Herkes elinden gelenin en iyisini yapti."

Kaynak: AA