Ayak Tenisi Turnuvasinda Engellilere Ve Kadin Erkek Esitligine Dikkati Çektiler

Mugla’da, Mentese ilçesinde düzenlenen ayak tenisi turnuvasina katilan Beskaza Kültür ve Dayanisma Platformunun erkek takimi, engelliler konusunda farkindalik olusturmak ve kadin erkek esitligine dikkati çekmek amaciyla isitme engelli kadin sporcu oynatti.

Mentese Belediyesi tarafindan organize edilen "2. Ayak Tenisi Turnuvasi" Muslihittin Mahallesi'ndeki belediyenin spor kompleksinde basladi. 20 gün sürecek turnuvaya 20 takim katildi.

Beskaza Kültür ve Dayanisma Platformu da turnuvada genç üyelerinden olusan bir takimla yer aldi.

Platform üyeleri, engelli bireyler konusunda farkindalik olusturmak ve kadin erkek esitligine dikkati çekmek amaciyla turnuvanin ikinci günü düzenlenen karsilasmaya, isitme engelli kadin milli sporcu Aysenur Çankaya’nin da yer aldigi bir kadroyla çikti.

Karsilasma öncesi karsi takim sporculari ve seyirciler kisa süreli saskinlik yasadi. Çankaya, gösterdigi performans ile sporculardan ve seyircilerden tam not aldi.

- “Bizim kültürümüzde engelli, kadin, erkek hiçbir ayrim yoktur”

Beskaza Kültür ve Dayanisma Platformu Baskani Devrim Karakus, AA muhabirine, platform olarak turnuvaya gençlerden olusan bir takimla katildiklarini söyledi.

Farklilik yaratmak istediklerini belirten Karakus, Yörük kültürünü tanitmak ve yasatmak istediklerini dile getirdi.

Karakus, binlerce yillik Yörük kültüründe insan ve canli olmanin, dogaya ve insana sayginin esas olduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

“Dünyadaki bütün dillerde erkek ve kadin ayrimi vardir. Ancak Türkçe'de yoktur. Bugün de takimimizi kadin ve erkeklerden karma olarak bu turnuvaya soktuk. Bizim kültürümüzde engelli, kadin, erkek hiçbir ayrim yoktur. Savasta, kitlikta, varlikta, kadiniyla erkegiyle, engellisiyle, çoluguyla çocuguyla biz Yörükler binlerce yildir yasamimizi sürdürüyoruz. Bugün de buradan herkese gösteriyor ve söylüyoruz ki, biz variz, var olmaya da devam edecegiz.”

Isitme engelliler kadin futbol ve hentbol milli takimi sporcusu Aysenur Çankaya da engelliler adina farkindalik yaratmak adina Beskaza Kültür ve Dayanisma Platformu tarafindan turnuvaya davet edildigini anlatti.

Çankaya, “Insallah hep birlikte, engellilerle ayrimciligin olmadigi bir yerde basarilara ulasmayi diliyorum. Yaklasik 5 yildir milli takimdayim. En büyük hedefim 2022 Mayis ayinda yapilacak olimpiyatlarda iyi bir derece alarak, ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek.” diye konustu.

Kaynak: AA