16 Yasindaki Milli Boksör Ömer Yavuz Dereköylü Açiklamasi 'Türkiye'yi Gururlandirmak Istiyorum'

Avrupa Sampiyonasi'na hazirlanan yildiz milli boksör Ömer Yavuz Dereköylü, organizasyondan altin madalya ile dönmeyi hedefliyor.

Gürcistan'in baskenti Tiflis'te düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'na Türkiye Boks Federasyonunun Kadidagi Kamp Merkezi'nde hazirlanan 16 yasindaki Dereköylü, birincilik kürsüsüne çikabilmek için ter döküyor.

Ömer Yavuz Dereköylü, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Yildiz Erkek Boks Milli Takimi Basantrenörü olan babasi Turgut Dereköylü sayesinde bu spora basladigini söyledi.

Yaklasik 9 yildir boksun içinde bulundugunu anlatan Dereköylü, "Boyum 1,94, kilom 120, yasim 16. Boyum ve kilomdan dolayi takim arkadaslarim bana 'Tank' diyor. Boyum ve kilomun fazla olmasini Avrupa Sampiyonasi'nda avantaj olarak kullanmak istiyorum." ifadelerini kullandi.

Trabzon'da yasadigini ve lise ikinci sinifa gittigini anlatan milli sporcu, "Insallah rakiplerimi maglup edip Türkiye'yi gururlandirmak istiyorum. Avrupa Sampiyonasi'nin ardindan hedefimiz olimpiyat. Boksu biraktiktan sonra da polis olmak, amir olmak istiyorum. Polisleri çok seviyorum. Kendileriyle gurur duyuyoruz." seklinde konustu.

Kaynak: AA