Tusba Gençlik Merkezi Voleybol Spor Kulübü 2. Ligde

Van Tusba Gençlik Merkezi Spor Kulübü, Hakkari’de gerçeklestirilen Voleybol Bölgesel Amatör final müsabakalarinda tüm rakiplerini yenip grup lideri olarak 2. Lige yükseldi.

Çekismeli mücadelelerin yasandigi maçlarda Van Tusba Gençlik Merkezi Spor Kulübü ilk maçinda Sirnak Silopi Gençlikspor’u 3-1, Bitlis Tatvan Elitspor’u 3-2 ve son olarak da Ercis Belediyespor’u 3-1’lik skorla geçerek Voleybol 2. Lig’de mücadele etmeye hak kazandi. Tusba Gençlik Merkezi Spor Kulübü bu basarisiyla ilimizi uzun bir aradan sonra profesyonel liglerde temsil edecek tek erkek voleybol takimi olacaktir.

Konuyla ilgili açiklama yapan Tusba Gençlik Merkezi Spor Kulübü Baskani Mehmet Cihan Demir, “Öncelikle böyle bir basari sergiledikleri için sporcularimizi ve antrenörümüzü tebrik ediyorum. Biz kulüp olarak ilimizde spora en çok önem veren kulüplerin basinda geliyoruz. 8 farkli bransta 200’den fazla lisansli sporcumuz bulunmaktadir. Bu sebeple 2.Lig’de ilimizi temsil edecek olmak bizim için gurur verici bir netice olmustur. Elbette bu süreçten sonra en büyük hedefimiz elde edilen bu basariyi korumak ve ilerleyen yillarda ilimizi en iyi sekilde temsil etmektir. Bu da Insallah yerel yöneticilerimizin, is adamlarimizin spora ve sporcuya verdikleri önem ve destekle mümkün olacaktir. Sizin araciliginizla buradan bir kere daha kulübümüze vermis olduklari desteklerden dolayi Gençlik ve Spor Il Müdürü Nevzat Inanç beye ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA