Sansarlar Güvenlik Kameralari Sayesinde Fark Edildi

Bartin’da otizmli ve engelli gençlere yönelik faaliyetlerinin yürütüldügü dernek binasini mesken tutan sansarlar bina içinde maddi hasara neden oldu. Ilk basta binaya hirsizlarin girdigi sanilirken gerçek ise güvenlik kameralarinin incelenmesi sonucu ortaya çikti. Sevimli sansarlarin verdigi zarar nedeniyle egitime 1 hafta ara verilmek zorunda kalinan bina tadilatin ardindan yeniden hizmete açildi.

Gölbucagi Mahallesinde Bartin Belediyesince restore edildikten sonra Bartin Otizmli ve Engelliler Destek Egitim Dayanisma Spor Kulübü Dernegi’ne (BOED-DER SK) tahsis edilen, otizmli ve engelli gençlere yönelik faaliyetlerin yürütüldügü Engelsiz Sanat Evi’ni mesken tutan bir çift sansar bina içinde maddi hasara neden oldu.

Sabah saatlerinde binaya giren görevliler çevrenin darmadagin oldugunu görünce hirsizlik olayi gerçeklestigini sandi. Gerçek ise yapilan detayli inceleme ve kamera kayitlarinin izlenmesi ile ortaya çikti.

Güvenlik kameralari izlendiginde binanin bos oldugu zaman dilimlerinde bir çift sansarin binanin çesitli bölgelerinde gezindikleri anlasildi.

Binaya çevre mahallelerdeki kümeslerden yumurta tasiyan, bina içindeki kanepe ve halilari kemiren ayrica binanin tavan kisimlarinda da zarara neden olan sansarlar nedeniyle egitim faaliyetlerine ara verilmek zorunda kalindi. Bir hafta süren tamir ve tadilatlarin ardindan binadaki egitim faaliyetleri yeniden basladi.

Yasadiklari olay karsisinda çok sasirdiklarini söyleyen BOED-DER SK Yönetim Kurulu Baskani Berna Sengün, “Önce ilk gelen arkadaslarimiz farklilik sezmisler tavandaki kaplamalar filan yerlere düsmüs. Önce acaba hirsiz mi diye düsünüldü. Bilgisayar kontrolünde herhangi bir kaybolan bir sey yok. Sonra pati izleriyle karsilasmislar. Ondan sonra kameralardan baktik. Belediyeye bilgi verdik. Hemen ekipler intikal etti. Kediye göre daha büyük pati izleri. Duvarlarda, spor aletlerinde dolasmislar. Kanepeleri kemirmisler. Halilara zarar vermisler. Sonrasinda kameralardan gördügümüzde bunun bir sansar ailesi bir çift sevimli ama sevimsiz seyler yapan sansar oldugunu fark ettik. Çatida yuva yapmislar. Etraftaki mahallelerden kümeslerden yumurta getirmisler. Ekmek filan almislar. Kendilerine ev yapmislar. Yuva kurmaya karar vermisler neticede burada. Sonra belediyeden personeller geldiler girmis olabilecekleri yerleri kapattilar. Çatida onarimlar yapildi. Her türlü tadilat temizlik yapildi. Eski malzemeler çikartildi. Bu süre zarfinda bir hafta kadar hizmet veremedik. Çocuklarimiza da bunu izah edemedik ama sonuç itibariyla her sey yoluna girdi. Böyle bir sey yasadik hayatimizda ilk defa sansarla karsilastik. Sevimli de görünüyorlar uzaktan ama verdikleri zarar öyle sevimli olmadi.” Dedi.

Kaynak: İHA