Gençlerbirligi, Teknik Direktör Metin Diyadin Ve Sportif Direktör Baki Mercimek Ile Sözlesme Imzaladi

Kulüp baskani Mehmet Niyazi Akdas:'Amacimiz öncelikle Gençlerbirligi'ni Ilhan Cavcav zamaninda oldugu sekle getirmek, daha sonra da onun üstüne çikarmak'.

Gençlerbirligi Kulübü, teknik direktör Metin Diyadin ve sportif direktör Baki Mercimek ile 3'er yillik sözlesme imzaladi.

Imza törenine kirmizi-siyahli kulübün yeni baskani Mehmet Niyazi Akdas ile yönetim kurulu üyeleri de katildi.

Baskan Akdas, sportif direktörlüge getirdikleri Baki Mercimek'in baskent ekibinin eski evlatlarindan oldugunu belirterek, "Bütün transfer islerini hocamizin istedigi sekilde takip edecek ve yönlendirecek." dedi.

Teknik direktör Metin Diyadin'in de Gençlerbirligi'nin evladi oldugunu ifade eden Akdas, "Metin Diyadin de Baki Mercimek de gayet uygun sartlarla çalismayi kabul etti. Onun için kendilerine huzurunuzda bir kere daha tesekkür ediyorum." diye konustu.

Teknik heyetle üçer yillik anlasmaya vardiklarini dile getiren baskan Akdas, "Amacimiz öncelikle Gençlerbirligi'ni Ilhan Cavcav zamaninda oldugu sekle getirmek, daha sonra da onun üstüne çikarmak. Onun için de öncelikli hedef borçlardan kurtulup, kurtulurken de sportif basariyi elde edebilmek. Bu ikisi o kadar da kolay yapilacak isler degil ama elimizden geldigince basarili olmaya çalisacagiz. Hocalarim da ben de burada bir aile yuvasi gibi tek tek oyuncularla ilgilenerek bu isin altindan kalkmaya çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Teknik heyetle yapilan anlasmanin hayirli ugurlu olmasini dileyen baskan Akdas, "Metin Diyadin hocamiz bu zor sartlarda görevi kabul etti. Bende oldugu gibi onda da Gençlerbirligi sevdasi var. Prensibimiz su, gelirlerimizi koyacagiz ortaya, bu gelirlerimiz çerçevesinde ne kadar transfer yapabiliriz ne kadar bu isi verimli bir sekilde halledebiliriz onun planini, programini yapip o bütçe içinde kalacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Gençlerbirligi'ne 1988 yilinda futbolcu olarak, simdi ise teknik direktör olarak geldigini belirten Metin Diyadin, "Altyapiyla ilgili zaten benim futbolculuk dönemimden sonra teknik adamliga baslangicim da Gençlerbirligi PAF takimi, Gençlerbirligi OFTAS 2. Lig'den Süper Lig'e çikarken de bu takimda teknik direktörlük yaptim. Gençlerbirligi'nin bütün ivmelerini yasamis biriyim. Altyapi, Gençlerbirligi'nin tarihi misyonunda var, bunu muhakkak bir harekete geçirmek lazim." diye konustu.

Altyapiyi da inceleyerek dogru ve iyi bir takim kuracaklarini belirten Diyadin, altyapi antrenörlerinin emeklerinin de büyük katki sagladigini söyledi.

- Baki Mercimek: "Sampiyonluga oynayan takimin altyapisini kuracagiz"

Sportif direktör Baki Mercimek, yurt disinda yetismis bir futbolcu olarak Türkiye'ye geldigi ilk kulübün baskent ekibi olduguna isaret ederek, "Görevi aldiktan sonra geçmisten bugüne hangi tecrübeleri yasadiysam bunu aktarmak, kulübümüzün menfaatleri dogrultusunda kullanmak için hazirlandim. Bunun bir parçasi olarak gurbetteki Türk gençlerimizi de takip ediyoruz. Yurt disinda derin bir agimiz var tecrübelerimizden dolayi. Kulübümüzün de böyle bir agi vardi, simdi onu takip ediyoruz." diye konustu.

Mercimek, teknik direktör Metin Diyadin ile çok oyuncu izlediklerini, belirledikleri hedefler oldugunu dile getirerek, "Kulübün çok önemli bir dönüm noktasindayiz. Yönetim kurulunda da eskiden beri tanidigimiz degerli agabeylerimiz var. Basta baskanimiz bu kulübe sahip çikmak için geldiler. Hocamizla birlikte teknik anlamda sportif basari için bu temelleri atacagiz, çok ciddi yarisan ve gelisen bir takim kuracagiz insallah. Ciddi bir sekilde yarisan ve gelisen bir takim kuracagiz. Gelecek yil, 100. yilimiz. Bu sene sampiyonluga oynayan takimin altyapisini kuracagiz. Bu dogrultuda da genç oyunculari tabii ki altyapidan kazandiracagiz. Onun devaminda da transfer politikamizi izleyecegiz." açiklamasinda bulundu.

Konusmalarin ardindan baskan Mehmet Niyazi Akdas, teknik direktör Metin Diyadin ve sportif direktör Baki Mercimek, sözlesmeleri imzaladi.

Kaynak: AA