A Milli Erkek Basketbol Takimi'nin 14 Kisilik Olimpiyat Elemeleri Kadrosu Belli Oldu

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takimi'nin 14 kisilik kadrosu belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, basantrenör Orhun Ene yönetimindeki ay-yildizli ekibin Kanada'ya götürülecek 14 kisilik sporcu kadrosu söyle:

Sertaç Sanli, Bugrahan Tuncer, Shane Larkin (Anadolu Efes), Sehmus Hazer, Alperen Sengün, Sadik Emir Kabaca (Besiktas Icrypex), Dogus Özdemiroglu (Darüssafaka Tekfen), Melih Mahmutoglu (Fenerbahçe Beko), Metecan Birsen (Pinar Karsiyaka), Berk Ibrahim Ugurlu (TOFAS), Cedi Osman (Cleveland Cavaliers), Ömer Faruk Yurtseven (Miami Heat), Furkan Korkmaz (Philadelphia 76ers), Ersan Ilyasova (Utah Jazz).

- Maç programi ve statü

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde Uruguay ve Çekya ile B Grubu'nda yer alan ay-yildizlilar, gruptaki ilk maçinda 30 Haziran Çarsamba günü TSI 05.35'te Uruguay ile karsi karsiya gelecek.

A Milli Takim, gruptaki ikinci ve son maçinda ise 1 Temmuz Persembe günü ayni saatte Çekya ile mücadele edecek. Müsabakalar, NTV'den canli olarak yayimlanacak.

Milliler, grupta ilk 2'de yer almasi halinde çapraz eslesme usulüyle diger grupta bulunan Çin, Yunanistan ya da Kanada ile karsi karsiya gelecek.

Kaynak: AA