Sergen Yalçin Gemileri Yakti, Yönetim Arayisa Basladi

Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin ile yeni sözlesme için yapilan görüsmeler sonuca varamadi. 19 Haziran’da yapilan görüsmeler, iplerin kopmasina neden oldu. Bugün yapilacak olan son temaslarin ardindan durum netlesecek.

Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin, yönetimle yaptigi yaptigi görüsmelerin ardindan gemileri yakti ve göreve devam etmeyecegini ifade etti.

1 aydir yapilan görüsmelerin ardindan siyah-beyazli taraftarlar, geçtigimiz sezon takimi sampiyonluga ulastiran ve Türkiye Kupasi’ni kazandiran Besiktas efsanesiyle yeni sözlesme imzalanmasini beklerken, yasanan gelismelerin ardindan sosyal medyadan tepkilerini gösterdi. Sergen Yalçin’in takimin basinda kalmasini isteyen siyah-beyazlilar, yönetime de istifa çagrisinda bulundu.

19 Haziran’da ipler koptu

Sezonun bitmesiyle birlikte Asbaskan Emre Kocadag, Teknik Direktör Sergen Yalçin’la yeni sözlesme için kisa bir görüsme yapti. Yalçin’in "Tatilin ardindan konusalim, hallolur" ifadelerinin ardindan yönetim beklemeye basladi.

Ardindan yapilan görüsmelerde yönetim teklifini sunarken, Sergen Yalçin da istedigi fiyati yöneticilere iletti. Yillik ücret konusunda pazarliklar baslarken, orta yolun bulunmasi için aradaki fiyat farki da kapandi. Sergen Yalçin’in ilk talebi 30 milyon TL ve 1 yillik kontrat olurken, Besiktas Yönetimi ise yillik 12 milyon TL garanti ücret ve 8 milyon TL sampiyonluk primi önerdi. Daha sonra ise teklif 20 milyon TL’ye çikti. Aradaki uçurumun kaybolmasiyla taraflar masaya oturmaya karar verirken, ipler 19 Haziran’da koptu. Teknik Direktör Sergen Yalçin ile görüsen Baskan Ahmet Nur Çebi, hocaya teklifini iletti. Yalçin da talebini aktardi ancak orta yol bulunamadi ve yapilan görüsmede herhangi bir sonuç çikmazken, konusmalarin gergin oldugu ve iplerin de bu görüsmeyle birlikte koptugu ögrenildi.

"Transferde tam yetki verilemez"

Sergen Yalçin’in transfer konusunda ’tam yetki’ istemesi de yönetimin kabul etmedigi bir diger nokta oldu. Geçtigimiz sezon basinda Yalçin’in istedigi N’Sakala ve Welinton alinirken, Nazim Sangare ve diger transfer talepleri ise kabul görmemisti. Yeni sezon öncesinde Sergen Yalçin transferde tam yetki isterken, bu konuya yönetim karsi çikti. Yapilan görüsmelerde Sergen Yalçin’in istedigi isimlerle görüsülmesi ancak yetkinin yönetimde olmasi kararlastirildi. Yasananlarin ardindan konu Yalçin’a iletilirken, taraflar 21 Haziran’daki görüsmeyi bekledi. Dün yapilan görüsmelerin ardindan Sergen Yalçin’a yillik 25 milyon TL teklif edildi. Ancak Sergen Yalçin yeni kontrati kabul etmedi ve sorunun para olmadigini ifade etti.

Yeni sözlesme konusu bu noktada tikanirken, Sergen Yalçin gece geç saatlerde anlasmayi imzalamayacagini ve çalismayacagini ifade etti.

Bugün yapilacak olan son görüsmelerle birlikte durum netlesecek. Besiktas’ta Sergen Yalçin döneminin bittigi konusulurken, yönetim 5 Temmuz’da yapilacak olan ilk antrenman öncesinde teknik direktör konusunu çözüme kavusturmak istiyor.

Kaynak: İHA