Frutti Extra Bursaspor Ikinci Kez Avrupa Sahnesine Çikacak

Bursa temsilcisi 20212022 sezonda hem ING Basketbol Süper Ligi'nde hem de ULEB Avrupa Kupasi'nda mücadele edecek Kulüp baskani Sezer Sezgin:'Bursaspor'u ve Türkiye'yien iyi sekilde temsil etmek için çabalayacagiz'.

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, 7 yillik tarihinde ikinci kez ULEB Avrupa Kupasi'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Geçen sezon sakatliklar ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalari nedeniyle istedigi sonuçlari alamayan yesil-beyazlilar, ilk kez mücadele ettigi ULEB Avrupa Kupasi'nin 2020-2021 sezonunda gruplardan çikamadi.

Ispanya'nin Barselona kentinde 2021-2022 sezonu öncesinde yapilan Avrupa Ligi yönetim kurulu toplantisinin ardindan ikinci kez davet alan Bursa temsilcisi, Türk Telekom ile Türkiye'yi bu sampiyonada temsil etmeye hak kazandi.

Henüz 2014'te kurulmasina ragmen üst düzey liglerde mücadele etme basarisi gösteren Bursa ekibi, yerli ve yabanci transferlerle kadrosunu takviye edip, hedeflerine ulasmaya çalisacak.

- Sezer Sezgin: "Maçlarin seyircili geçecegini umuyoruz"

Kulüp baskani Sezer Sezgin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, çok zorlu bir sezonu geride biraktiklarini söyledi.

ING Basketbol Süper Ligi'nde ve ULEB Avrupa Kupasi'nda istedikleri sonuçlari elde edemediklerini belirten Sezgin, sakatliklarin ve Kovid-19 vakalarinin bu sonuçlarda önemli bir faktör olduguna dikkati çekti.

Takimin hedeflerine deginen Sezgin, söyle konustu:

"Bursaspor için seyirci çok büyük bir etken. Geçen sezon bundan mahrum kaldik. Bu sezon hem ligde hem de Avrupa'daki maçlarin seyircili geçecegini umuyoruz, böyle hareket ediyoruz. Yerli oyuncularin transferini büyük ölçüde bitirdik. Yabanci oyuncular için görüsmelerimiz var. Yeni takviyelerle kadromuzu güçlendirecegiz. 3'üncü kez Süper Lig heyecanini yasarken 2 defa Avrupa'da mücadele etmek çok güzel bir duygu. Camia olarak bunun heyecanini yasiyoruz. Bursaspor'u ve Türkiye'yi en iyi sekilde temsil etmek için çabalayacagiz."

Kaynak: AA