Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Baskani Sahin Özen'in Madalya Mutlulugu Açiklamasi

'2021 sezonunda katildigimiz ilk uluslararasi yarismada dünya sampiyonu olduk. Genç milli sporcularimizi yürekten kutluyorum. Güçlü rakiplerini geride birakarak dünya sampiyonluguna imza attilar' 'Milli sporcumuz Kaan Kahraman, ilk uluslararasi yarismasinda dünya sampiyonlugu ve dünya ikinciligi gibi harika basarilar elde etti'

SINEM ER - Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Baskani Sahin Özen, Italya'da düzenlenen 17. CMAS Paletli Yüzme Dünya Sampiyonasi'nin bayrak yarisinda Genç Milli Takim'in kazandigi altin madalyanin ardindan, milli sporcu Kaan Kahraman'in dünya sampiyonlugu ve ikinciligi elde etmesiyle büyük mutluluk yasadiklarini söyledi.

Baskan Sahin Özen; Kaan Kahraman, Beril Ülker, Zeynep Elbir ve Emir Yigit'ten olusan Genç Milli Takim'in 4x50 metre su üstü bayrak yarisinda sampiyon olmasi, milli sporcu Kaan Kahraman'in ise 50 metre dip kategorisinde altin, 50 metre su üstünde de gümüs madalya kazanmasini AA muhabirine degerlendirdi.

Salgin döneminin olumsuz kosullarina ragmen genç sporcularin gururlandiran bir basariya imza attiklarini söyleyen Özen, "Sporcularimiz, altin madalya ile baslayip, altin madalya ile bitirdiler. 2021 sezonunda katildigimiz ilk uluslararasi yarismanin ilk gününde dünya sampiyonu olduk. Genç milli sporcularimizi yürekten kutluyorum. Güçlü rakiplerini geride birakarak dünya sampiyonluguna imza attilar. Ülkemize çok degerli bir armagan verdiler. Büyük mutluluk duyduk. Onlari ve antrenörlerini alkisliyorum. Milli sporcumuz Kaan Kahraman ise ilk uluslararasi yarismasinda dünya sampiyonlugu ve dünya ikinciligi gibi harika basarilar elde etti. 50 metre dipte dünya sampiyonlugunun yani sira, 50 metre su üstünde de gümüs madalya kazanarak ülkemizi gururlandirdi." ifadelerini kullandi.

Yil planlamalarindaki birçok falaiyetin yapilacagini vurgulayan Özen, "Bu sezon milli sporcularimiz için kamp çalismalarinin ilkini paletlide gerçeklestirdik. Farkli disiplinlerde devam ediyoruz. Ayrica federasyonumuzun tüm branslarinin yer aldigi çok ciddi dijital arsiv olusturma ve bunu çevrim içi platformdan tüm üyelere açma, birçok islemi bu platform üzerinden gerçeklestirme gibi bir amacimiz, bununla ilgili ciddi çalismalarimiz var. Altyapisini ve bilgilerin arsivlenmesini hala sürdürüyoruz. Epey yol aldik. Kisa sürede hizmete açacagiz. Tam donanimli uzaktan egitimin tüm gereksinimlerini faaliyete geçirmis olacagiz." diye konustu.

Geçen sene koronavirüs salgini nedeniyle ertelenen ve yeni tarihinde düzenlenecek yarismalara iliskin açiklamalarda da bulunan Özen, sözlerini söyle tamamladi:

"2020 yilinda iptal ettigimiz CMAS Avrupa Gençler Sualti Ragbi Sampiyonasi'ni eylül ayinda Izmir’de gerçeklestirecegiz. CMAS 5. Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi ve CMAS 4. Kas Baska Serbest Dalis Outdoor Dünya Kupasi'ni ekim ayinda Antalya Kas'ta gerçeklestirecegiz. Ev sahipligi yapacagimiz bütün bu uluslararasi yarismalarda madalya beklentimiz çok büyük. Rusya'da temmuz ayinda yapilacak CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi, Kolombiya'da eylül ayinda yapilacak CMAS Paletli Yüzme Açik Su Dünya Sampiyonasi, Italya'da düzenlenecek CMAS Zipkinla Balik Avi Dünya Sampiyonasi ve Portekiz'de ekim ayinda yapilacak CMAS Sualti Fotograf ve Video Dünya Sampiyonasi için hazirliklarimizi sürdürüyoruz."

Kaynak: AA