Uluslararasi 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu Için Sporcular Kitlerini Aldi

Edirne’de 20 Haziran’da Uluslararasi 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu için birçok ilden ve farkli ülkelerden Edirne’ye gelen sporcular yarisma için spor kitlerini aldi.

Pandemiden dolayi ertelen Uluslararasi 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu 20 Haziran Pazar günü Edirne’de basliyor. Yarismaya yurtdisindan ve Türkiye’nin farkli ilerinden gelen atletizm sporculari yarin sabah uzun bir aradan sonra ter dökecek.

Yarisamaya toplam katilacak atletizm sporcu sayisi 1045 olarak belirlendi.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Dernegi (TUYUB) Baskani Önder Akdag, “Türk Yunan Bulgar Dostluk Dernegi Grubu olarak gerçeklestirdigimiz 6. Uluslararasi Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu sporcu kit dagitim etkinligindeyiz. Bugün sehrimize gelen tüm sporcular maraton için gerekli tüm kitlerini alip yarin sabah 9’da start alip, maratonda kosacaklar. Tabi gördügünüz gibi çok coskulu, binlerce atlet sehrimize geliyor. Herkes çok heyecanli pandemiden dolayi herkes kosmayi özledi dogal olarak coskulu bir alandayiz” ifadelerini kullandi.

Izmir’den Yari Maraton Yarismasi için gelen Özay Atasoy, “Hedefimiz burada dereceye girmek, bildiginiz üzere yarin 20 Haziran Uluslararasi Dostluk Maratonu kosulacak büyük bir heyecanla geldik ve büyük hedeflerimiz var insallah da basarili olacagiz. Edirne’mizde güzel bir sekilde gezip lezzetlerinin de tadina bakip gidecegiz” dedi.

Uluslararasi Yari Maratonunda yarismak için Edirne’ye gelen Mehmet Çiçek ise, “Yarin 10K kategorisinde takim olarak yarismaya katilacagiz. Hedefimiz ise insallah yarin kürsü yapmak olacak. Edirne’yi de gezdik, dolastik tarihi yerlerine de gitti çok güzel bir sehir, çok hosumuza gitti” seklinde konustu.

Istanbul’dan Uluslararasi 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonunda yarisacak Naciye Albayrak, “Yarismalar pandemiden dolayi ertelendigi içini Edirne’yi özlemis durumdayiz ve çok heyecanliyiz ama benim için Edirne’nin farkli bir anisi var. Benim ilk yari maratonum Edirne’ydi ilk birincilik kupamda buradaydi ve buraya geldigimden beridir kürsüden inmiyorum o yüzden burasi benim için manevi açidan çok kiymetli çok degerli bir yer. Pandemi kosullari dogrultusunda oldukça güzel ve rahat bir sekilde buraya kitimi almaya geldim. Burada sadece hava kosullarindan dolayi Istanbul geneli bir tereddütlümüz var ama hava muhtesem atmosfer muhtesem burada oldugumuz için çok sansliyiz ve bu atmosferi soludugumuz için zaten su kalabaliga bakildigi zaman hepimizin ne kadar heyecanli oldugunu görüyorsunuz” diye konustu.

Yarismaya katilmak için Edirne’ye gelen diger sporcular ise çok heyecanli ve sevinçli olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA