Alanyaspor Kulübü Baskani Hasan Çavusoglu'ndan Yabanci Kuralina Destek

'Federasyonun koydugu kurali Alanyaspor olarak destekledigimizi söyledik. Birkaç kulübün de destekledigini biliyorum'

Alanyaspor Kulübü Baskani Hasan Çavusoglu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) aldigi yeni yabanci kuralini desteklediklerini söyledi.

Azerbaycan'da bir spor kanalina açiklamalarda bulunan Çavusoglu, yabanci futbolcu sayisinin düsmesi taraftari oldugunu belirterek, "Federasyonun koydugu 8'i sahada olmak kaydiyla 14 yabanci kurali var. Geçen seneye baktigimiz zaman bazi takimlar ligin yarisini hemen hemen 11 yabanciyla oynamislar. Burada tabii ki Türk oyunculara fazla sans vermiyoruz, vermemiz lazim. Bu önemli bir konu. Su anda federasyonun koydugu kurali Alanyaspor olarak destekledigimizi söyledik. Birkaç kulübün de destekledigini biliyorum." diye konustu.

- "14 degil de 12 yabanci olsa daha mantikli olur"

12 yabanci oyuncunun daha mantikli oldugunu savunan Çavusoglu sunlari kaydetti:

"Büyük kulüpler her sene sampiyonluga oynuyorlar ama yabanci oyuncularla sampiyon olacagiz diye bir kaide yok. Türk futbolcularini nasil gelistirecegiz, milli takima nasil kazandiracagiz? Altyapidan genç oyunculari oynatarak, sans vererek kazandiracagiz. Biz bu sene takimimizda genç oyuncularimizi oynattik. Bazi kulüpler de çok futbolcu almislar, yabanci futbolcularin yarisi oynayamiyor, ise yaramiyor. Onlari göndermeye çalisiyorlar. Onlarin sikintilari var. O zaman almayacaksin. Ben bir futbolcu getirip 2-3 sene oynatiyorum bakiyorsun sampiyonluga oynayan bir kulübe gidiyor. Bunlar da önemli. Ben bulmadan önce siz bulsaydiniz. Bunlara çalismak ve görmek lazim. Her futbolcunun büyük takimda oynama hayali var. Bu da normaldir. Yabanci kuralinda ben federasyonun uygulamak istedigi statüye katiliyorum. Aslinda 8 sahada 6 disarida seklinde de olmamasi lazim. 14 degil de 12 yabanci olsa daha mantikli olur. Ben 14 yabanci futbolcu almam, almak isteyen alabilir. Kulübede oturtabilir. Herkesin hedefi var, sampiyonluk iddiasi var. Kulüplerin kendi tasarruflarinda olan seyler bizi ilgilendirmiyor."

Kaynak: AA