Turkcell'den 'TURKSPORU'na 1 Milyar TL'lik Yatirim

TURKSPORU’nun en büyük destekçisi Turkcell, 2002 yilindan beri yaptigi spor yatirimlari sayesinde TURKSPORU’nun gelismesine büyük katki sagliyor. Turkcell, pandemiye ragmen Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonu ile olan ana sponsorluklarini gelistirerek 19 yilda TURKSPORU’na yaptigi toplam yatirimi 1 milyar TL’ye çikardi.

TURKSPORU’nun en büyük destekçisi Turkcell, Türkiye’de sporun gelismesi için 19 yildir kesintisiz destek sagliyor. Ülke sporunu daha ileriye tasimak için hayata geçirdigi çati projesi TURKSPORU altinda çesitli spor dallariyla is birligi yapan Turkcell, pandemi kosullarina karsin spor yatirimlarini artirarak sürdürdü. Turkcell, 2002 yilindan bu yana toplamda sagladigi 1 milyar TL’lik yatirim ile Türk sporunun hem altyapisinin gelismesine hem de milli takimlar seviyesinde ilerlemesine destek verdi.

Spor yatirimlarini araliksiz olarak sürdüren Turkcell, A Milli Futbol Takiminin yani sira pandemi döneminde de kadin futbolu için büyük bir adim atti. A Milli Kadin Futbolu ile olan is birligini bir kademe daha yukari tasiyan ve Türkiye Kadin Futbol Ligi’ne adini veren Turkcell, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ana sponsorluk sözlesmesini uzatti.

“Amacimiz spor kültürünü yerlestirmek”

Her zaman TURKSPORU’nun yaninda olduklarini belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Ülkelerin en önemli zenginliginin beseri yetenek olduguna inaniyoruz. Bunu islemek bizim için çok kiymetli. Spor kültürünü yerlestirmek amaciyla yillardir toplumu spora yönlendiren çalismalara katki sagliyoruz. Bizim için ‘sürdürülebilir spor kültürü’ öncelikli. Bu sebeple de 2002 yilindan bu yana TURKSPORU’na destek oluyoruz. 19 yilda 1 milyar TL’lik yatirimla sporumuzun oldugundan çok daha ileri gitmesi için çaba sarf ediyoruz. Bizi bir millet olarak bir arada tutan baglardan birinin de spor sevgisi oldugunu biliyoruz. TURKSPORU olarak niteledigimiz 2021 yilinda destekledigimiz tüm branslardaki ay-yildizli sporcularimizin katilacaklari tüm yarismalarda ülkemizi en iyi sekilde temsil edeceklerine inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Olimpiyattaki 4 sporcudan 1’i Turkcell’li olacak

Atletizm ve yüzmeye verdikleri desteklerin güzel sonuçlarini aldiklarini aktaran Murat Erkan, “Türkiye’deki lisansli atlet sayisi 250 bini, lisansli yüzücü sayisi ise 200 bini asti. Bu destek sonunda gelisen sporcu havuzu sayesinde ise Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunlari’na kota alan sporcularin yüzde 27’si bu iki daldan çikti. Bu sayede, Tokyo vizesi alan 82 sporcudan 22’si atletizm ve yüzme disiplinlerinden geliyor. Öte yandan tüm Paralimpik Oyunlari kafilemiz de Turkcel’li sporculardan olusuyor. Su ana kadar ana sponsoru oldugumuz Bedensel Engelli Spor Federasyonu’na bagli aticilik, atletizm, masa tenisi, tekerlekli sandalye basketbolu, okçuluk ve yüzme olmak üzere toplam 6 bransta 40 sporcu 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’na katilma hakki elde etti” dedi.



Pedallar egitim bursu için döndü

Salgin döneminde Turkcell’in destek verdigi sporlardan biri de bisiklet oldu. Bisiklet sporunun Türkiye’de yayilmasi için çalismalarini sürdüren Turkcell, kendi adini verdigi bir GranFondo Serisi baslatti. Turkcell GranFondo Serisi’nin ilk yarisi Istanbul’da gerçeklestirildi.

13 Haziran’da Beykoz Belediyesi’nin destegi ile Beykoz’da gerçeklestirilen Turkcell GranFondo Istanbul yol bisikleti yarisi sayesinde hem Istanbul’daki ilk GranFondo bisiklet yarisi gerçeklestirildi hem de salgin döneminde vefat eden saglik çalisanlarinin çocuklari için egitim bursu kampanyasi gerçeklestirildi.

Öte yandan yaris kapsaminda toplanarak geri dönüsüme sokulan teknolojik atiklardan elde edilen gelir ise Kadin Hekimler Egitime Destek Vakfi (KAHEV) araciligiyla burs kampanyasina aktarildi.

Kesintisiz yetenek zinciri

TURKSPORU’nun üst yapisina oldugu kadar altyapisina da odaklanan Turkcell, sürdürülebilir spor kültür ve kesintisiz yetenek zinciri için Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi’nin ortaklasa hayata geçirdigi Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Projesi’nin de ana sponsorlugunu sürdürüyor. Salgin nedeniyle ara verilen proje okullarin açilmasiyla yeniden devam ettirilecek. Proje sayesinde Türkiye’nin spor altyapisinin haritasini çikarilacak ve sporcu havuzuna katki saglanacak. Turkcell’in federasyonlara ve milli takimlara verdigi destek ile bu proje birlestirildiginde kesintisiz yetenek zinciri kurularak TURKSPORU’nun gelismesi sürekli olarak desteklenmis olacak.

Kaynak: İHA