Hokey Kadinlar Açik Alan Süper Ligi Sona Erdi

Türkiye Hokey Federasyonunun 12-18 Haziran tarihleri arasinda Gaziantep’te organize ettigi 2020-2021 Sezonu Kadinlar Açik Alan Hokey Süper Ligi sona erdi.

Gaziantep Hokey tesislerinde oynanan ve 8 süper lig ekibinin kiyasiya mücadele ettigi ligde sampiyonluk ipini Gaziantep Polisgücü gögüsledi.

Alanya Yildizlar Hokey Kulübü sezonu ikinci sirada tamamlarken, Gaziantep’in bir diger temsilcisi Dorukspor ise üçüncü oldu. Izmir temsilcisi Buca Halk Egitim ile Kahramanmaras Hokey Kulüpleri lige veda eden ekipler oldular.

Kadinlar Açik Alan Süper Liginde 2020 - 2021 sezonunun ardindan Gaziantep Polisgücü’nden Fatma Songül Gültekin gol kraliçesi olurken, Ege Yildizlarindan Buse Badur en iyi kaleci ödülünü aldi. Süper ligin en iyi oyuncu ödüllerini ise Gaziantep Polisgücü’nden Meryem Oymak oldu.

Gaziantep Hokey tesislerinde sona eren organizasyonun kupa törenine Gaziantep MHP Il Baskani Cahit Çikmaz, Türkiye Hokey Federasyonu As Baskani Bayram Yüksel, CHP Sahinbey Belediye Meclis Üyesi Ugur Kalkan, Gaziantep Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhittin Özbay, Gençlik ve Spor Sahinbey Ilçe Müdürü Hakan Keskin ile çok sayida davetli katildi.

Kadinlar Açik Alan Süper Lig’in sona ermesiyle ilgili bir açiklama yapan Türkiye Hokey Federasyonu Baskani Sadik Karakan Pandemi nedeniyle açik alan hokey faaliyetlerine iki yil ara vermek zorunda kaldiklarini ifade ederek, “Gaziantep’te 12 - 18 Haziran tarihleri arasinda Kadinlar Açik Alan Süper Ligimizi gerçeklestirdik. Kadinlar Süper Ligde Sampiyon olan Gaziantep Polisgücü ve ikinci olan Alanya Yildizlari Spor Kulübümüz ülkemizi 2022 yilinda yapilacak Avrupa Kulüpler Sampiyonasinda temsil edecekler. Ligimizde mücadele eden tüm kulüplerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.

Süper Ligin Gaziantep’te gerçeklesmesiyle ilgili açiklama yapan Karakan, ‘’Il Protokolümüze böylesi güzel bir organizasyona ev sahipligi yaptiklari için tesekkür ederim’’ diye konustu.

Kaynak: İHA