Galatasaray Kulübü Baskani Mustafa Cengiz'den UEFA Finansal Fair Play Müjdesi Açiklamasi

'Bugün itibariyla bir yilimiz olmasina ragmen UEFA Finansal Fair Play anlasmasindan çikis yaptik'.

Galatasaray Kulübü Baskani Mustafa Cengiz, taahhütlerini yerine getirdikleri için UEFA ile yaptiklari finansal fair play anlasmasindan bir yil erken çiktiklarini söyledi.

Mustafa Cengiz, Beykoz'daki evinde düzenledigi basin toplantisinda sari-kirmizili camiaya bir müjde vermek istedigini dile getirdi.

Cengiz, 2018 yilinda UEFA ile 4 yillik anlasma yaptiklarini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Geldigimiz günden beri UEFA Finansal Fair Play ile ugrastik. Kendimizi çok iyi ifade ettik ve UEFA'da 4 yillik yapilandirma anlasmasi yaptik. Dava arkasindan CAS'a gitti ve orada da kazandik. Degerli arkadaslar basarili olduk ama UEFA bizi sinirladi. Transferde satmadan almama kurali bizi çok sinirladi. Belki bunu ifade edemedik, belki taraftara anlatamadik. Bize elestirilerde bulundular, onlara hak veriyorum. Yapici, olumlu elestiri insani her zaman sicak tutar. Biz 3 yilda 2 sampiyonluk aldik. Iki de kupa aldik. Ne mutlu bize. Bu Galatasaray camiasinin gücünden geliyor. Degerli kardeslerim bugün itibariyla bir yilimiz olmasina ragmen UEFA Finansal Fair Play anlasmasindan çikis yaptik."

UEFA yönetici ve yetkililerine tesekkür eden Mustafa Cengiz, "Sag olsunlar bugün itibariyla bizi bir yil önceden serbest biraktilar. Tabii bu bir günde olmadi. Çok çalistik. Ben sizi buraya bu mutlulukla çagirdim. Yani yatagimdan kalktim. Camia mutlu olsun. Galatasaray dünyada iki defa yapilandirma anlasmasi yapan ve çikis yapan ilk Türk kulübü. Ben bununla onur duydum. Galatasaray camiasinin varligi bana her zaman güç verdi. Tabii kötü söyleyenler de oldu. Canlari sag olsun. Ben hiçbir sey demem. Herkes kendi destanini yazar." diye konustu.

Galatasaray camiasinin yarin yapilacak seçimli olagan genel kurul nedeniyle bir süredir gergin oldugunu aktaran Cengiz, "Ben çok üzülüyorum. Bütün camia da huzur istiyor. Birbirine laf atma, belden asagi vurma... Bu beni çok rahatsiz ediyor. Ben bunu hiç istemezdim. Ancak pandemi sartlarinda böyle oldu. 29 Mayis'ta seçimi yapamazdim. Devlet var. Ben devlete baskaldirip seçim mi yapacagim, böyle bir sey olabilir mi? Öngörüye göre yine hizli bir sekilde davrandik. Bütün adaylar degerli. Bütün adaylarin listelerinde çok degerli arkadaslarim var. Lütfen birbirlerine çatmayi biraksinlar. Zaten sadece bana çatiyorlar. Neden hala bana çatiliyor onu anlamiyorum. Galatasaray'in huzura ihtiyaci var." ifadelerini kullandi.

- "Gri listede 20'ye yakin arkadasim var"

Mustafa Cengiz, seçimli genel kurulda kimi destekleyecegine yönelik bir soru üzerine adaylardan Yigit Sardan'in listesinde 20'ye yakin arkadasi oldugunu söyledi.

Galatasaray'da bütün baskan adaylarinin degerli oldugunu vurgulayan Cengiz, sözlerini söyle tamamladi:

"Ben hiçbirine düsman degilim. Isterim ki hepsi basarili olsun. Ancak takdir ederseniz, gri listede (Yigit Sardan'in listesi) 20'ye yakin arkadasim var. Çok yakin çalisma arkadaslarim var. Kurumsal hafiza çok önemli. Transferde satmadan alamama kurali bitiyor, kadro 21'den rahatlikla 23'e çikiyor. 65 milyon avro kredi kullanma vardi, o kalkiyor. Bütün bunlar hallediliyor. Bundan sonra önümüz tertemiz. Yeni gelecek baskan finansal fair play açisindan dümdüz bir yoldan ilerleyecek. Bu demek degil önümüzdeki yil zarar edin. Çünkü bizim Türkiye Bankalar Birligi ile yapilandirma anlasmamiz var. O anlasma da çok hayirli. Bir anlamda Türkiye'nin finansal fair play'i. Simdi yürüyen bir süreç var. Sürdürülebilir bir yönetim var. Ben bunu arkadaslarimin bulundugu gri listede görüyorum."

Kaynak: AA