Görme Engelli Judo Milli Takimi'nin Hedefi Tokyo 2020'De En Az 3 Altin Madalya

Milli takim teknik direktörü Muzaffer Uluçam: 'Oyunlara 5 sporcuyla katilacagiz. En az 3 altin madalya hedefimiz var. Insallah basaracagimiza inaniyoruz' Sporcu Raziye Uluçam: 'Tek hedefimiz Tokyo'da zirveye çikip, Türk bayragini dalgalandirarak Istiklal Marsi'mizi okutmak'

ZEKERIYA KARADAVUT - Görme Engelli Judo Milli Takimi, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari öncesi hazirliklarina Aksaray'da devam ediyor.

Milliler, Japonya'nin baskenti Tokyo'da 24 Agustos-5 Eylül tarihlerinde düzenlenecek organizasyon için Paralimpik Oyunlari Hazirlik Merkezi'nde günde çift idmanla çalismalarini sürdürüyor.

Görme Engelliler Judo Milli Takimi Teknik Direktörü Muzaffer Uluçam, AA muhabirine, uzun zamandir paralimpik oyunlari için çalistiklarini söyledi.

Oyunlara 4 kadin ve 1 erkek sporcunun kota aldigini anlatan Uluçam, "Kampimiz gayet basarili gidiyor. Tek hedefimiz altin madalyalari toplamak. Kampimizi genellikle Aksaray'daki Paralimpik Oyunlari Hazirlik Merkezi'nde yapiyoruz. Burada her sey mükemmel. Devletimiz bütün imkanlari seferber etmis durumda. Biz de insallah bunu madalyalar kazanarak taçlandiracagiz." diye konustu.

Pandemi dolayisiyla sporcularla kamplar düzenlediklerini aktaran Uluçam, sunlari kaydetti:

"Kamplarimizda iyi bir dönem geçirdik. Oyunlara 5 sporcuyla katilacagiz. En az 3 altin madalya hedefimiz var. Insallah basaracagimiza inaniyoruz. Güçlü bir milli takimimiz var. Son Dünya Sampiyonasi'nda altin madalya alan kizimiz var. 2019 yilinda Avrupa sampiyonu olan var. Yani sporcularimizin hepsi dereceli. 7 Haziran'da baslayan kampimiz 27 Haziran'a kadar Aksaray'da devam edecek. 10 Agustos'a kadar Türkiye'deyiz. Ondan sonra Tokyo'da ikili bir kamp yapacagiz. Çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Bunun meyvesini insallah Tokyo'da alacagiz. Bayragimizi göndere çektirip, Istiklal Marsi'mizi okutacagiz."

- Uluçam: "Kamp sürecimiz çok yogun geçiyor"

Milli sporcu Raziye Uluçam, 2019 yilinda düzenlenen Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya elde ettigini hatirlatti.

Birçok önemli organizasyonda madalya kazandigini ve Tokyo Paralimpik Oyunlari'na katilim hakki elde ettigini aktaran Uluçam, "Tokyo'da basarili olabilmek için antrenmanlarimiza devam ediyoruz. Kamp sürecimiz çok yogun geçiyor. Günde çift antrenman yapiyoruz. Su anda yükleme dönemindeyiz. Tüm gücümüzle mücadelelere hazirlaniyoruz. Tek hedefimiz Tokyo'da zirveye çikip, Türk bayragini dalgalandirarak Istiklal Marsi'mizi okutmak. Hedefimize ulasabilmek için terimizin son damlasina kadar çalisiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA