Giresunspor Kulübü Baskani Hakan Karaahmet'in Hedefi Süper Lig'de Kalici Olmak Açiklamasi

'Geçen sezon aldigimiz birçok futbolcuya su anda teklif var ama bu sezon asil onlarla Süper Lig arenasinda olacagiz' 'Biz Giresunspor olarak planlarimizi 8 yabanci oyuncu olacak sekilde revize ettik' 'Hedefimiz, Süper Lig'de Giresunspor'un bir sistem takimi olarak kalmasi''.

GÜLTEKIN YETGIN - Süper Lig'in yeni ekiplerinden Giresunspor'un kulüp baskani Hakan Karaahmet, öncelikli hedeflerinin bu kulvarda kalici olmak oldugunu söyledi.

Karaahmet, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Giresunspor'un Süper Lig'e yükselmesinin ötesinde Giresun sehrinin Süper Lig'de olmasinin büyük bir heyecan oldugunu kaydetti.

Takimin bu sezon taraftarlarini mutlu eden ve ekonomik olarak kulübü zarara ugratmayan bir kadro yapisina sahip olacagini aktaran baskan Karaahmet, "Tüm sabrimiz ve ugrasimiz bu yönde. Acele etmiyoruz, ne yapacagimizi biliyoruz. Bizim planlarimizin hepsi belli. Bu sene zamanimiz var. Bizim hata yapmamamiz, biraz sakin olmamiz lazim." dedi.

Karaahmet, zamani gelince tüm transferlerin gerçekleseceginin altini çizerek, taraftarlardan kendilerine güvenmelerini istedi.

Gelecek yillarda borçsuz bir Giresunspor olacagini dile getiren Karaahmet, borçsuz bir kulübün her istedigini basarma sansi bulundugunu vurguladi.

Hakan Karaahmet, futbolun oyunculari yüksek maliyetle getirip oynatmak olmadigina isaret ederek, "Tam tersine dogru olan sey, futbolcuyu daha düsük maliyetlerle, henüz tam anlamiyla piyasasi olusmamisken almak ve daha yukari fiyatlara satmak. Futbol artik sadece sahada oynanan bir oyun degil, birçok ticari kaygilari ve yönetim biçimi ihtiyaci olan bir sey. Bu hepsinden önemli." diye konustu.

Giresunspor'un bu durumu gerçeklestiren bir kulüp olduguna dikkati çeken Karaahmet, "Geçen sezon aldigimiz birçok futbolcuya su anda teklifler var ama bu sezon asil onlarla Süper Lig arenasinda olacagiz. Futbolcular orada kendilerini gösterdiklerinde, kulübe daha çok ekonomik deger katacaklarindan hiç süphemiz yok." degerlendirmesinde bulundu.

Geçen sezonki kadroda yer alan 10'a yakin oyuncu ile su anda iç transferi büyük oranda bitirdikleri bilgisini veren Karaahmet, "Bu bizim için önemliydi çünkü mevcut bir Giresunspor var. Geçen sezon sampiyon olmuslar, hepsi fedakarlikta bulunmuslar. Bir kismiyla devam ediyoruz, bir kismina tesekkür ettik ayriliyoruz. Onlarla helallesecegiz." ifadelerini kullandi.

Baskan Karaahmet, dis transferde sadece bir stoper transferini bitirme asamasinda olduklarini kaydederken, bunun disindaki mevkilerle ilgili çalismalarin devam ettigini, bir hafta içerisinde birden fazla bölgeye takviye yapacaklarini aktardi.

- "8 yabanci kurali devam edecek gibi"

Federasyonun yabanci oyuncu kuralina deginen Karaahmet, sözlerini söyle sürdürdü:

"Kulüpler Birligi Vakfi toplantisinda da söyledim, çogunluk ne karar aliyorsa biz ona uyariz. Ancak böyle bir yapi geçen sene de konusulmus ve pandemi nedeniyle bir sene ertelenmis. Federasyon baskani tekrar degerlendirecegini söyledi ama benim sahsi fikrim, çok umutlu degilim. 8 yabanci kurali devam edecek gibi. Çünkü onu açikladiysa, bundan geri dönme ihtimalini vücut dilinden çok görmedim diyebilirim. Benimki tahmin ama yabanci kuralinin bir anda böyle degismesinin ciddi zararlari olacak. Biz Giresunspor olarak planlarimizi 8 yabanci oyuncu olacak sekilde revize ettik ve buna göre devam ediyoruz."

- "Taraftar içgüdüsüyle hareket edersek, hata yapariz"

Süper Lig'deki hedeflerinin ilk önce ligde kalmak olduguna isaret eden Karaahmet, "Bu hedefi tutturmamiz lazim. Sonraki hedeflere bakariz. Öncelikli hedefimiz, Süper Lig'de Giresunspor'un bir sistem takimi olarak kalmasi." açiklamasinda bulundu.

"Kulübü çok fazla borçlandirarak, çok oyuncu alarak, 'Giresunspor'u ne pahasina olursa olsun ligde tutalim.' diyemem. Ben öyle bir baskan degilim." ifadelerini kullanan Karaahmet, sözlerini söyle tamamladi:

"Ben bir sistemle Giresunspor'u ligde tutacagimi, ondan sonraki senelerde Giresunspor'un yeni hikayeler yazmaya baslayacagini düsünüyorum. Çünkü bizim yapmamiz gereken bu. Bir anlik kendimizi asan, heyecanimiza kapilacagimiz tasarruflarda bulunur ve taraftar içgüdüsüyle hareket edersek, hata yapariz. Bu hatanin bedelini Giresun sehri ödeyemez. Ben bunlari görüyorum ki su anda en fazla kredisi olan baskan Giresun'da benim. Hemsehrilerimiz gece gündüz mesajlar yaziyorlar. Bana karsi sevgileri son derece iyi ama ben onlarin bu sevgisini asla Giresunspor'a zarar verecek sekilde kullanmak istemiyorum. Kulübü asla içerisinden çikilamayacak bir kaosa sokmak istemiyorum. Ne yapacagimi da biliyorum. Bu konuda sabretsinler."

Kaynak: AA