Mersin'den Kibris'a Yüzmek Için Istanbul Bogazinda Antrenman

Cebelitarik Bogazini ve Mans Denizini geçen milli yüzücü Emre Seven, İçel’den Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yüzmek için antrenmanlarini Istanbul Bogazi’nda yapiyor.

Cebelitarik Bogazi’ni geçen ilk Türk yüzücü Emre Seven, "Kulacim Kadar Uzaktasin" sloganiyla İçel’den Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yüzecek. Milli yüzücü seven antrenörlerinden biriside daha önce İçel’den Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) su altindan yüzerek rekora imza atan Emekli SAT Komandosu Namik Ekin ile birlikte Istanbul Bogazi’nda yapiyor. Yagmurlu havaya ragmen antrenman saatlerini degistirmeyip Kandilli Iskelesinden denize girdi.

Avrupa Yakasina giderken yakininda antrenörünün içinde bulundugu bot ona eslik etti. Istanbul Bogazi’nda bir yandan akinti ile mücadele eden seven antenmani sirasinda havadan görüntülendi. Kimi zaman dev gemilerin yakininda olan sporcunun güvenligi için bir bot ve gemi antrenman boyunca yakininda bekledi. Gün içinde birkaç kez ayni güzergahta yüzerek İçel Kibris parkuruna hazirlandi.

“SÜRATINI VE DAYANIKLILIGINI GELISTIRMEM LAZIM”

Bugüne kadar 18 Guinness Dünya Rekoruna imza atan Emekli SAT Komandosu Namik Ekin, “Emre’nin kondisyon antrenörlügünü yapiyorum, ona kisa süreli dinlenmeli birden patlayicili yüzme teknikleri lazim. Ne kadar uzun süre yüzerseniz enerji kaybiniz daha fazla oluyor. Emre’nin süratini ve dayanikliligini gelistirmem lazim. Bunun için devamli çalisiyoruz. Uzun süreli bir rekor denemesi oldugu için vücudumuzdaki yaglardan enerji temin ediyoruz. Hizli gittigimiz zaman karbonhidratlardan yavas gidersek yaglardan enerji kullanmaya baslayacagiz. Havuzda yüzmek ile denizde yüzmek benzemiyor. Kibris’a dogru yüzerken dalgalarin boyu 3-4 metre büyüklügünde olabiliyor. Bir sat komando hocasi olarak bunlarin üstesinden gelecegini biliyorum” diye konustu.



“MERSIN KIBRIS PARKURUNUN DÜNYAYA TANITILMASINI ISTIYORUM”

Cebelitarik Bogazi’ni geçen ilk Türk yüzücü Emre Seven, “2017 yilinda Mans Denizi’ni 13 saat 34 dakikada yüzerek geçtim. Simdiki hedefim önümüzdeki Temmuz veya Agustos aylari içerisinde İçel’den Kibris’a solo olarak yüzerek geçecegim. Mola vermeden, herhangi bir tekneye dokunmadan tek seferde geçmeye çalisacagim. Muhtemelen 30-35 saat sürecegini düsünüyoruz. Amacim İçel Kibris parkurunun dünyaya tanitilmasini istiyorum. İçel Kibris arasindaki parkuru dünyanin elit sporcularina açalim. Antrenman için ise Kandilli Iskelesinden Arnavutköy’e dogru bogazda yüzüyorum” diye sözlerini tamamladi.

(Ahmet Faruk Sarikoç/IHA)

Kaynak: İHA