Aliagaspor FK, Firtina Gibi

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nin (BAL) 3. haftasinda sahasinda Çigli Belediyespor’u konuk eden Aliagaspor FK, rakibini 3-0 maglup etti. Sahadan üç puanla ayrilan ev sahibi takim gruptaki liderligini sürdürdü.

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nin (BAL) 3. haftasinda Aliagaspor FK, Çigli Belediyespor’u agirladi. Takimlar Aliaga Atatürk Stadyumunda karsi karsiya gelirken, her iki takim da maça kontrollü basladi.

10. dakikadan itibaren ev sahibi Aliagaspor FK, rakibine üstünlük kurmaya baslarken, 36.dakikada Çigli defansinin arkasina sarkan Osman Atalay Demirtas, kaleciyle karsi karsiya kaldigi pozisyonda topu filelerle bulusturarak takimini 1-0 öne geçirdi. Ilk yari bu sonuçla tamamlandi.

Ikinci yariya da etkili baslayan sari-siyahlilar farki 2’ye çikaran golü 86. dakikada Batuhan Dogrukiran ile buldu. Duran topta ceza alani içerisine açilan ortaya iyi yükselen Batuhan, yaptigi kafa vurusuyla skoru 2-0’a tasidi. Üstünlügünü son dakikaya kadar sürdüren ev sahibi takimda kapanisi Serdar Vefa Yesil yapti. 90+5’te sol tarafta topla bulusan Serdar’in yaklasik 25 metre mesafeden attigi muhtesem sut kalecinin uzanamayacagi köseden aglarla bulustu. Son saniyede gelen bu gol maçin da sonucunu belirledi.

“Profesyonel lige çikmayi arzu ediyoruz”

Müsabakayi tribünden heyecanla izleyen Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, maç sonunda açiklamalarda bulundu. "Aliaga her anlamda iddiasi olan bir sehir, futbolda da iddiamiz var" diyen Baskan Acar, “Uzun zamandir 3.lige çikmak için mücadele ediyoruz. Bu yil da kosullar ne olursa olsun profesyonel lige çikmayi arzu ediyoruz ve bu hedef için hazirlandik. Bugün 33. maçimizi oynadik. 31 hazirlik maçi yaptik. Futbolcu kardeslerimiz psikolojik olarak zor bir dönem geçirdiler ama hiçbir zaman çalismayi birakmayip azimli sekilde mücadele ettiler. Sabirla bu günleri bekledik. Insallah sezon sonunda bu sabrimizin mükafatini aliriz. Pandemi sürecinde zor bir dönem geçirdik. Sporcularimiz futbola hasretti. Her iki takim da elinden geleni yapti. Çok kisa sürecek ve hata da kabul etmeyen bir lig yasiyoruz. Bu maçi kazanmak bizim için çok önemliydi. Çok güzel bir maç oldu. Tüm takimlar zor kosullarda ciddi mücadele veriyorlar; Çigli Belediyespor’a ve diger takimlara da basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA