A Milli Erkek Basketbol Takimi Basantrenörü Orhun Ene, Takimin Son Durumunu Degerlendirdi Açiklamasi

'Genis bir yelpazeden oyuncular seçerek kadronun içerisinde görmek istedik' 'Yari final ve final maçlarini kazanarak Olimpiyat Oyunlari'na katilma hakkini elde etmeyi hedefliyoruz'.

A Milli Erkek Basketbol Takimi Basantrenörü Orhun Ene, Olimpiyat Oyunlari'na katilma hakkini elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri hazirliklarini sürdüren ay-yildizli ekibin son durumuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) internet sitesinde degerlendirmelerde bulunan Ene, genis bir yelpazeden oyuncu seçtiklerini vurgulayarak, "Mayis ayinin son haftasindan itibaren bir hazirlik dönemi baslattik. Bu hazirlik sürecinde hem Olimpiyat Elemeleri'nde oynayacagimiz grup maçlarinda hem de kasim ayindan itibaren baslayacak pencereyle beraber sezon içinde oynayacagimiz maçlarda milli takimimizi daha genis bir yelpazeden oyuncular seçerek kadronun içerisinde görmek istedik. Yaklasik 20 kisi ile hazirliklarimiza basladik. ING Basketbol Süper Ligi'nde final oynayan ve NBA'de sezonu sona eren oyuncularin da katilmasiyla beraber genis bir kadroyla uzun bir süreden beri çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Olimpiyat Oyunlari'na katilma hakkini elde etmeyi hedefliyoruz"

Furkan Korkmaz ve Ersan Ilyasova'nin yani sira belinde sakatligi bulunan Shane Larkin'in idmanlarda yer almadigini aktaran Orhun Ene, sunlari kaydetti:

"Diger oyuncular bu süreçte tempolu bir sekilde antrenmanlarini sürdürdü. Zor bir gruba gidiyoruz. Olimpiyat Elemeleri'nde oynayacagimiz iki grup, sonrasinda birlesiyor. Ama yari final ve final maçlarini kazanarak Olimpiyat Oyunlari'na katilma hakkini elde etmeyi hedefliyoruz. Çekya, Yunanistan ve Kanada gibi güçlü ülkeler var. Oraya kadar hem fizik hem de teknik olarak hazir olmak zorundayiz. Ülkemizde oynadigimiz son iki pencerede belirli bir seviyeye gelmistik. Buraya yeni katilan arkadaslarimiz Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven ile beraber kadromuz biraz daha derinlesti. Bu oyuncularla beraber son iki turnuvanin üzerine koyarak daha iyi bir takim olmak istiyoruz. Insallah bu süreçte herhangi bir aksaklik olmadan NBA'den gelecek iki oyuncumuz ve Shane Larkin ile beraber daha güçlü bir takim oluruz."

Yarin Venezuela ile 19 Haziran Cumartesi günü de Rusya ile oynayacaklari hazirlik maçlarina da deginen Ene, su degerlendirmede bulundu:

"Kulüp takimlarinda oynayan oyuncularin milli takimdan uzak kaldiklari süreci de düsünüp milli takima adaptasyonlarini saglamak istiyoruz. Geçen seneki pencere maçlarindan itibaren hem teknik hem de birlikte oynama aliskanligiyla beraber bir düzenimiz olusmustu. Burada oynayacagimiz bu iki maçta bu düzenimizi daha da gelistirmek istiyoruz. Artik milli takimlarda uzun süreli kamplar yapmak mümkün gözükmüyor. Çünkü oyuncularin sezon içi Avrupa ve yerel lig maçlarinin olusturdugu zorlu takvim, milli takimlarin hazirlanmasini da olumsuz yönde etkiliyor. Olimpiyat Elemeleri öncesi ilk hazirlik müsabakalarimiz olan Venezuela ve Rusya ile oynayacagimiz karsilasmalarda Cedi ve Ömer Faruk'u da bu kadroya ekleyerek takim kimyamizi derinlestirecegiz."

Kaynak: AA