Tokyo Olimpiyatlari'na Kota Alan Milli Halterci Ferdi Hardal'in Gözü Madalyada Açiklamasi

'Naim Süleymanoglu ve Halil Mutlu'nun sevindirdigi gibi ben de halkimi çok sevindirmek istiyorum' 'Olimpiyatlarda madalya alip Istiklal Marsi'mizi en içten sekilde okumak istiyorum'.

FIRAT ÖZDEMIR - Küçük yaslarda basladigi halterde çok sayida derecesi bulunan 24 yasindaki milli sporcu Ferdi Hardal, katilmaya hak kazandigi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda madalya almak istiyor.

Tokat'ta ortaokul 8. sinif egitimi sirasinda fiziksel avantajlarindan dolayi 2010'da spora tesvik edilen Hardal, dünya sampiyonu halterci Mete Binay'la bir araya getirildi. Binay'in koparma hareketini begenmesi üzerine haltere yogunlasan Hardal, Tokat'taki Sporcu Egitim Merkezi'nde ulusal ve uluslararasi müsabakalara hazirlanmaya basladi.

2013'te Litvanya'da aldigi Avrupa basarisinin ardindan Gaziantep'teki Türkiye Olimpik Hazirlik Merkezi'ne (TOHM) gelen ve burada çalismalarini sürdüren Ferdi Hardal, halterde su ana kadar katildigi 29 ulusal ve 17 uluslararasi müsabakada önemli derecelere imza atti.

Rusya'nin baskenti Moskova'da Nisan 2021'de düzenlenen ve 61 kilodan katildigi Avrupa Halter Sampiyonasi'nda koparmada 130, silkmede ise 157 kilo kaldirarak toplamda 287 kiloluk derecesiyle bronz madalya kazanan Hardal, bu basarisiyla 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na bilet aldi.

Sehitkamil ilçesindeki Karacaoglan Ortaokulu'nda beden egitimi ögretmeni de olan Hardal, olimpiyatta Istiklal Marsi'ni dinletmeyi ve Türk bayragini göndere çektirmeyi hedefliyor.

Ferdi Hardal, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dünya sampiyonu Mete Binay ile tanistiktan sonra hayatinin degistigini ifade etti.

Ortaokul egitimi alirken Mete Binay ile bir araya geldigini aktaran Hardal, "Ilk gittigimde Mete Binay, koparma hareketini yapmami söylemisti. Yaptigimda ise 3 yillik sporculardan daha iyi oldugumu ve ilerde dünya sampiyonu olabilecegimi söylemisti." dedi.

Hardal, Binay'in sözlerinin ardindan kendisine öz güven geldigini vurgulayarak, Binay'in yani sira antrenörleri Gökhan Alpak ve milli halterci Bünyamin Sezer'in katkilariyla belli bir seviyeye geldigini anlatti.

Daha sonra Gaziantep'teki TOHM'a gelerek, antrenör Mehmet Dogan'la çalismaya basladigini söyleyen Hardal, söyle devam etti:

"Ilk uluslararasi derecem, 2013'te Litvanya'daki sampiyonada Yildizlar Avrupa 3'üncüsü oldum. Sonrasinda 2014'te Gençler Avrupa 3'üncüsü, 2016'da Gençler Avrupa 2'ncisi, 2018'de 23 yas alti Avrupa sampiyonu oldum. Ilk büyükler madalyami 2019'da Gürcistan'daki sampiyonada ikinci olarak aldim. Nisan 2021'de ise Rusya'da düzenlenen Avrupa Halter Sampiyonasi'ni 3'üncü tamamladim."

Hardal, 2018'den itibaren olimpiyatlar için yogun sekilde hazirlandigini ve Rusya'da elde ettigi dereceyle olimpiyatlara kota kazanmanin sevincini yasadigini dile getirdi.

- "Bayragimizi göndere çekmek istiyorum"

Olimpiyatlara emeklerinin ve çabalarinin karsiligini almak için gideceklerini aktaran Hardal, sunlari kaydetti:

"Rusya'daki Avrupa Halter Sampiyonasi bizim için çok degerliydi. Gaziantep'teki ailem ve kizimdan ayri yaklasik 7,5 ay gecemi gündüzüme kattim. Sonuçta ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek içindi. Aslinda ayri kalmaya degiyordu. Çünkü olimpiyat heyecani hiç tatmadim, bunu gerçekten çok istiyorum. Ülkem için de çok istiyorum. Naim Süleymanoglu ve Halil Mutlu'nun sevindirdigi gibi ben de halkimi çok sevindirmek istiyorum. O yüzden her zaman her daim çalismaya devam edecegim. Olimpiyatlarda madalya alip Istiklal Marsi'mizi en içten sekilde okumak istiyorum. Bayragimizi göndere çekmek istiyorum."

Ayrica ASKI Spor Kulübü sporcusu olan Hardal, hoca ve antrenörlerinin üzerinde büyük emeklerinin bulundugunu ve minnettar oldugunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA