Dünya Sampiyonu Para Atlet Fatma Damla Altin'in Memleketi Kirklareli'nde Bu Basarinin Gururu Yasaniyor

Anne Ayse Altin: 'Bu basariyi bekliyorduk. Kizimda bu yetenek var'

Polonya'da düzenlenen VIRTUS Dünya Para Atletizm Sampiyonasi'nda iki altin madalya kazanan özel sporcu Fatma Damla Altin'in memleketi Kirklareli'nde büyük gurur yasaniyor.

Kirklareli Valisi Osman Bilgin, AA muhabirine, Fatma Damla Altin'in tarihi bir basariya imza attigini söyledi. Kent olarak büyük bir gurur yasadiklarini ifade eden Bilgin, heptatlon ve 400 metre engelli yarislarinda altin madalya kazanan Altin'i tebrik etti.

Kirklareli Belediye Baskani Mehmet Siyam Kesimoglu ise sosyal medya hesabindan, "Kirklarelili özel sporcu Fatma Damla Altin dünya sampiyonu oldu. Kazandigi madalyayi sehitlerimize armagan eden güzel kizimizi, ailesini ve antrenörlerini kutluyorum. Gurur duyduk." paylasiminda bulundu.

- Anne Altin: "Bu basariyi bekliyorduk"

Milli sporcunun annesi Ayse Altin, kizinin ilkokul 2. sinifta basladigi spor hayatinda birçok basariya imza attigini belirtti.

Çalismalari için kizini 2018 yilinda Samsun'a gönderdigini anlatan Altin, "Bu basariyi bekliyorduk. Kizimda bu yetenek var." diye konustu.

Kizi ile gururlandigini dile getiren Altin, Türkiye'ye bu madalyayi ilk kez onun getirmesinden de ayri bir mutluluk duydugunu kaydetti.

Baba Ali Altin ise Fatma Damla Altin'i memlekete beklediklerini ve çok özlediklerini vurgulayip, basarisiyla tüm Türkiye'nin gurur duyduguna inandiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA