Avrupa Sampiyonasi'na Katilacak A Milli Kadin Basketbol Takimi, Fransa'ya Gitti

Ispanya ile Fransa'nin 17-27 Haziran tarihlerinde ortaklasa düzenleyecegi FIBA 2021 Kadinlar Avrupa Basketbol Sampiyonasi’na katilacak A Milli Takim, Fransa'ya gitti.

A Milli Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Ceyhun Yildizoglu, Istanbul Havalimani'nda AA muhabirine yaptigi açiklamada, salgin sürecinde sampiyonaya iyi hazirlandiklarini söyledi.

Turnuvada takim olarak iddiali olduklarini ama güçlü rakipler bulundugunu belirten Yildizoglu, "Güçlü rakiplerle oynayacagiz. Çok iyi mücadele etmemiz gereken bir turnuva olacak. Oyuncularimizin çogu yeni oldugu için tecrübeli oyuncularimiza daha çok is düsecek. Tüm oyuncularima güveniyorum. Insallah arzu ettigimiz sonuçlari alacagiz." ifadelerini kullandi.

Takim olarak hedefin önce Slovenya arkasindan Bosna Hersek'le oynayacaklari maçi kazanmak oldugunu aktaran Ceyhun Yildizoglu, "Halkimizi mutlu edecek sonuçlari alacagiz. Çok kritik maçlari alarak önce gruptan çikacagiz ve daha sonra da sampiyon olarak turnuvayi tamamlayacagiz insallah. Tüm Türk halkinin desteklerini canigönülden bekliyoruz." diye konustu.

A Milli Takim kafilesi, THY'nin tarifeli uçagiyla Isviçre'nin Basel kentine hareket etti. Milliler, Basel'den maçlarini oynayacagi Fransa'nin Strasbourg kentine geçecek.

Kaynak: AA