Yeteneklerini Sergilemek Isteyen Spor Sölenine Kostu

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Spor Söleni, yeteneklerini sergilemek isteyen sporcularinin akinina ugradi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi Spor Sube Müdürlügü tarafindan organize edilen Spor Söleni büyük bir coskuyla tamamlandi. Birbirinden renkli görüntülerin ortaya çiktigi sölende Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin Kocaeli’yi sporda marka haline getireceklerini ifade ederek sporun önemine isaret etti. Tüm etkinliklerin ücretsiz oldugu sölen, gün boyu misafirlerini agirladi. Sölende birçok sporcu yeteneklerini sergileme firsati buldu.

Ömer Türkçakal Bulvari üzerindeki Vinsan Açik Çim Saha’da herkese açik olarak ve ücretsiz gerçeklesen Spor Söleni’nde ücretsiz etkinliklerle gençleri spora tesvik etmek amaçlandi. Bu anlamda basta Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin, Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Baskani Mustafa Sunkur, Kocaeli ASKF Baskani Murat Aydin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, Genel Sekreter Yardimcilari Hasan Aydinlik ve Sadik Yilmaz gençleri yalniz birakmayarak programa katilim gösterdiler. Programa ayrica Kocaelispor’un efsane futbolcularindan Kaan Dobra, Ramis Soydas, Nuri Çolak, Fevzi Açikgöz, Cihan Haspolatli, Cem Sinan Vergül, Mustafa Serdar, Metin Özkan da katildi.

Farkli spor dallarinda etkinliklerin düzenlendigi sölende ilginç görüntüler ortaya çikti. Takimlar arasinda tatli rekabetin yasandigi sölende, Baskan Büyükakin da etkinlik alanlarini gezerek gençlerle oyunlar oynadi. Kocaelispor’un efsaneleriyle ayak tenisi maçi yapan Baskan Büyükakin, estetik hareketleriyle izleyenlerden alkis aldi.

Programda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin uzunca süren pandemi sürecine dikkat çekerek sporu bir yasam biçimi haline getirmeyi amaçladiklarini söyledi.

Yeniden katilimcilarla birlikte oldugundan dolayi mutluluk duydugunu ifade eden Baskan Büyükakin, “Spor tarihimizde önemli yer edinmis efsanelerimiz de burada. Önemli olan sporu bir yasam biçimi haline getirmek. Basindan beri sporla ilgiliyiz. Biz gençlerimizi sportif anlamda gelecege hazirliyoruz. Biz 4-5 yaslarindan itibaren çocuklarimizla bulusup spor yapacagiz ve bunun için test merkezlerimiz de mevcuttur. Bu merkezlerde çocuklarimizi dogru alana kanalize etmeye çalisiyoruz. En sonunda ise Amatör Spor Kulüpleri ve Kagitsporumuzla tanistirip onlarin sporcu olmalari için ön ayak olmaya çalisiyoruz. 15 yillik bir proje çocuklarimizi dünya çapinda sporcu yapacaktir. Her dalda çalismalarimiz var ve her alanda Spor Kenti Kocaeli olusturuyoruz” dedi.

Konusmasinin sonunda Kocaelispor’la ilgili konusan Baskan Büyükakin önümüzdeki sene Kocaelispor’un Süper lige çikma mücadelesi verecegini hatirlatarak bu mücadelede desteklerinin devam edecegini yineledi. Büyükakin, “Kocaelispor’la bu yil sampiyon olduk ve 1.lige çiktik ve su müjdeyi size vereyim önümüzdeki sene net olarak süper lig için mücadele edecegiz ve insallah çikariz. Sporda marka bir kent haline gelecegiz. Kagitspor Basket takimimizi da basketbolda marka haline getirmeye çalisiyoruz” diye konustu.

Spor Söleninde, Ayak Tenisi Sampiyonasi’nin yani sira Masa Tenisi, Eglenceli Atletizm, Floor Curling ve çocuk aktiviteleri gibi oyunlar oynandi. Gün sonunda derece yapan sporcu ve takimlara sürpriz hediye ve kupa takdimi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Semsettin Yildirim tarafindan yapildi.

Kaynak: İHA