Kurtulus Savasi'nda Cephanenin Tasindigi Istiklal Yolu'nu Motorla Geçiyorlar

Kurtulus Savasi’nda Inebolu Limani’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildigi 344 kilometrelik Istiklal Yolu’nda baslatilan sürüste motorcular Çankiri’ya ulasti.

Kastamonu’da baslayarak Çankiri’da mühimmat ve bayram degisimi yapan motorseverler daha sonrasinda Çankiri Istiklal Yolu Parki’nda mola verdi. Burada mola veren motosiklet sürücülerine Çankiri Vali Yardimcisi Sahin Bayhan tarafindan bayrak teslim edildi.

Yapilan organizasyon hakkinda açiklamada bulunan Çankiri Motosiklet Dernegi Baskani Alpaslan Koç, "Bugün Istiklal Yolu sürüsü nedeniyle bir arada bulunmaktayiz. Kastamonu 37 Riders Kulübü’nün Inebolu’da baslattigi kamp etkinliginden sonra gerekli olan bize teslim edilmesi gereken mühimmat ve bayragimizi teslim aldik. Buradan Kalecik Motosiklet Kulübüne teslim edecegiz oradan da Anitkabir’e gidecegiz. Böyle anlamli bir günde burada olmaktan onu ve gurur duyuyoruz. Böyle etkinliklere katilmamizin tek amaci dernegimizin olan Çankiri’nin biraz geride kalmasini engellemek aktif rol almaktir. Bu sekilde bir etkinlikte olmaktan mutluyuz. Derbent Sehitligi’nde sembolik olarak mühimmatlarimizi ve bayragimizi aldik. Sonra da Kalecik Motosiklet Kulübü’ne teslim edecegiz oradan Anitkabir’e sürecegiz" ifadelerini kullandi.

Türkiye Motosiklet Platformu üyesi Salih Kara ise, "Buradaki amaçlarimizdan birisi tüm motorseverleri Türkiye’de olan biteni haberdar etmek. Bizleri Türkiye çapinda bütün motosiklet kullanicilari izliyorlar. Dolayisiyla bu mutlu gün için böyle güzel bir organizasyon için burada arkadaslarimiza Çankiri’ya, Kastamonu’ya, Inebolu’ya destek vermek için geldik. Atalarimizin bu kutlu yürüyüsünde onlarin nasil bir yol izledigini ne büyük dertler çektigini bizzat bu yolu giderek motorlarimizi sürerek görelim dedik. Onun için buradayiz ve çok mutluyuz, serefliyiz. Bir dahaki senelerde de insallah Türkiye çapinda tüm motosiklet sürücüsü dostlarimizi bu yolu birlikte sürmek için bekliyoruz. Bundan sonra her sene olacak. Bunu daha önce Inebolu’da yürüyüs olarak gerçeklestiriyordu arkadaslarimiz. Bu sene Kastamonu grubu 37 Riders arkadaslar bunu motorla yapalim dediler. Güzel bir fikir dolayisiyla Çankiri ve Kastamonu destek verdi. Su anda Istanbul’dan 10 motor olmak üzere toplam olarak yaklasik 250 civarinda motor var. Dolayisiyla bu organizasyonlar basit görünebilir ama bu kadar sayi ile birlikte uzun kilometre gitmek çok zor bir istir" dedi.

Daha sonrasinda yaklasik 250 motorcunun yer aldigi grup Ankara’ya dogru yola çikti. Istiklal sürüsü, motorcularin baskente ulasmasinin ardindan Anitkabir’de sona erecek.

Kaynak: İHA