Galatasaray'da Divan Kurulu, Bu Kez Yüz Yüze Toplandi

Baskan yardimcilarindan Yusuf Günay:'2018'in ocak ayinda aldigimiz bütün gösterge rakamlar bugün daha iyi bir noktadadir. Biz daha iyi bir Galatasaray'i devretmenin mutlulugunu yasiyoruz' Baskan yardimcilarindan Kaan Kançal:'Galatasaray'imizin 31 Aralik 2020 itibariyla borcu, sizin deyiminizle borçalacak farki, 2 milyar 162 milyon lira'

Galatasaray Kulübünün mayis ayi olagan divan kurulu toplantisi gerçeklestirildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 1 yildan fazla süredir video konferans yöntemiyle çevrim içi olarak yapilan toplanti, 15 ay sonra ilk kez yüz yüze düzenlendi.

Türk Telekom Stadi'ndaki Özhan Canaydin Salonu'nda düzenlenen toplantiya uzun zaman sonra yönetim kurulunda temsilci de katildi. Divan kurulu toplantilarini yasal olmadigini savunan Mustafa Cengiz baskanligindaki yönetim kurulu, 19 Haziran'da yapilacak seçim öncesi son toplantiya istirak etti. Ancak baskan dahil 16 kisilik yönetim kurulundan sadece ikinci baskan Abdurrahim Albayrak ile baskan yardimcilari Yusuf Günay ve Kaan Kançal salonda yer aldi.

Yeni dönemde herhangi bir listede yer almayan baskan yardimcilari Yusuf Günay ve Kaan Kançal, konusma yaparak hem kulübün mali ve idari durumu hakkinda bilgi verdi hem de divan kuruluna yönetici olarak veda etti.

Ocak 2018'de aldiklari bayragi devretme zamaninin geldigini belirten Günay, "Vedalar zor. Biz de yogun duygusal bir süreç yasiyoruz. Ben de son günlerde bu yogunlugu derinden hissettim ancak Galatasaray'a veda etmiyoruz, büyük hizmet etmenin onuru, gurur ve serefini yasiyoruz. Bundan sonraki süreçte belki görev almayacagiz ama kalbimiz her zaman oldugu gibi Galatasaray ile birlikte. Her zaman Galatasaray'a hizmet etmeyi sürdürecegiz." diye konustu.

Galatasaray baskan yardimciligini sürdürdügü 3 yil içinde kimsenin kalbini kirmamaya özen gösterdigini aktaran Yusuf Günay, "Kulübü daha iyi yarinlara ulastirabilmek için var gücümüzle çalistik. Bütün ekip arkadaslarimizla haftanin her günü kulübe geldik. Hafta sonlari da yarismaci takimlarimizi yalniz birakmamak adina kosturduk. Gelir arttirici çalismalara pandeminin de yaptigi baskiyla çok fazla yogunluk verdik. 2018'in ocak ayinda aldigimiz bütün gösterge rakamlar bugün daha iyi bir noktadadir. Biz daha iyi bir Galatasaray'i devretmenin mutlulugunu yasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Üç yillik dönemlerinde futbolda hiç Fenerbahçe yenilgisi görmediklerini hatirlatan ve "Bizim için en büyük mutluluk. Hatta son iki maçi galip gelmenin de büyük mutluluk ve huzurunu yasiyoruz. Bütün baskan adaylarina basarilar diliyorum." diyen Günay, baskan Mustafa Cengiz, yöneticiler, profesyoneller ile basta futbol takimi teknik direktörü Fatih Terim olmak üzere tüm teknik adamlara tesekkür etti.

- Kaan Kançal: "Borç 2 milyar 162 milyon lira"

Uzun süre sonra kulübün mali yapisiyla ilgili sunum yapan baskan yardimcisi Kaan Kançal, sari-kirmizililarin borcunun 31 Aralik 2020 itibariyla 2 milyar 162 milyon lira oldugunu söyledi.

Kulübün mali yapisinin koronavirüs salginindan etkilendigini aktaran Kançal, buna ragmen Galatasaray Spor Kulübü Derneginde mali disiplini sagladiklarini dile getirdi.

Sari-kirmizili kulübün baskan yardimcisi, toplam borçla ilgili açiklamada bulunarak, "Galatasaray'imizin 31 Aralik 2020 itibariyla borcu, sizin deyiminizle borç-alacak farki, 2 milyar 162 milyon lira. Bizim faaliyet kitapçigimizda toplam yükümlülükler 2 milyar 700 milyon lira olarak görünüyor. Bu toplam borç anlamina gelmiyor. Toplam yükümlülüklerin içinde bizim vadesi gelmemis, tahsil edecegimiz alacaklarimiz da var. Söyle bir hataya düsülüyor. Faaliyet kitabi açiliyor ve konsolide rakamda 2 milyar küsür lira borç görünüyor. Sonra bir de Sportif AS'nin mali tablosunda 2 milyar küsür görülüyor. Halbuki konsolidenin içinde sportif de var. Bu iki rakam toplanip Galatasaray'in 4 milyar küsür borcu oldugu sonucuna variliyor. Ondan sonra bizim telefonlarimizi durmuyor." diye konustu.

Türkiye Bankalar Birligi (TBB) ile Aralik 2019'da yapilandirma anlasmasi imzaladiklarini hatirlatan Kançal, sunlari kaydetti:

"Yapilandirmanin mali tablolardaki pozitif etkisini gördük. Ancak salgin nedeniyle nakit akisimiz bozuldu. 2020'de birakin yapilandirma anlasmasinin sartlarina uymak faizlerini bile ödeyemedik. Bizim için ikinci bir yapilandirma anlasmasi imzalamak zorunluluk oldu. Mart 2020'de ikinci anlasmayi imzaladik ama yürürlüge girmedi. Ondan sonra 28 Mayis 2021'de yürürlüge girdi. Bir takim ön kosullar vardi. Sikintili bir süreç yasadik. Yapilandirmamizi tamamladik. Bunun sartlari, 1 milyar 200 milyon lira yeniden finansa ettigimiz borcumuzu, üzerini ödeyemedigimiz 300 milyon lira faiz ve vadesi geçmis borçlarimizi ödemek kaydiyla 700 milyon lira ilave kredi kullandik. Dolayisiyla 2 milyar 200 milyon lirayi 9 yil yapilandirdik. Bunun ilk faiz ödemesi 31 Mayis 2022'de yapilacak. Ilk ana para ödemesi de 31 Mayis 2023'te olacak. Bu yapilandirmayla ödemekle yükümlü oldugumuz borçlarimizla ilgili nakit akistan kaynaklanan temerrüde düsme riskimiz azaldi. Ikinci olarak finansman ve faiz giderlerimiz bitti. Artik lira kredi faizlerini fahis kullanmayacagiz. Piyasanin sartlari neyse o olacak. Uzun vadede yüz binlerce lira tasarrufumuz olacak. Artik Galatasaray'in kur farki zarari bitmistir. Temditli olan gelirlerimiz de açildi. Bankalar ise bizden matematige uygun olmayan popülist harcamalari yapmamamizi istiyorlar. Bu yapilandirma anlasmasi kulübümüz için hayirli olmustur. Bu anlasmayi imzalamasaydik bizim ödemekle yükümlü oldugumuz ana para ve faizimiz 1 milyar 104 milyon liraydi. Bu yapilandirma anlasmasini imzalamamiz bir keyfiyet degil zorunluluktur. Umarim bundan sonra bu yapilandirma anlasmasina uyulur."

Idari bölüm ve sportif basarilarla ilgili birkaç seyi gündeme getiren Kançal, "Dönemimizde futbolda 4, toplamda 30 üzeri kupa kazandik. Bu bir yönetim dönemi için rekor. Olimpiyatlara kulübümüz açisindan en yüksek sayida sporcu gönderdik. Pandemi öncesi stadimizda rekor doluluk oranina ve en yüksek gise hasilat seviyesini yakaladik. Taraftarin kulübe ilgisi artti." ifadelerini kullandi.

Galatasaray Magazacilik AS'nin ciroda tüm zamanlarin rekorunu kirdigini anlatan Kaan Kançal, 2019'dan itibaren kulübü zarara ugratan uygulamalarin önüne geçildigini belirterek, "Galatasaray'da artik karda yürüyüp izini belli etmeme dönemi bitmistir." dedi.

Baskan yardimcilarinin konusmalarinin ardindan 19 Haziran'da yapilacak baskanlik seçiminde yarisacak Ibrahim Özdemir, Metin Öztürk, Esref Hamamcioglu, Burak Elmas ve Yigit Sardan ekiplerini tanitarak vaatlerini üyelerle paylasti.

Ayrica 18 Haziran'da gerçeklestirilecek divan kurulu baskanlik seçimine girecek Aykutalp Derkan ile Niyazi Yelkencioglu da kendileri ve ekipleri hakkinda bilgi verdi.

Yaklasik 3 saat süren toplantiya koronavirüs salgini önlemleri kapsaminda basin mensuplari alinmadi. Toplanti, GSTV'den yayimlandi.

Kaynak: AA