Satrançta Yüz Yüze Turnuvalar, Arzum Türkiye Kadinlar Sampiyonasi Ile Basliyor

Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay:'Sporcularimiz ve satranç ailemiz ile tekrar bulusacak olmaktan oldukça heyecanliyiz'.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 12-19 Haziran tarihlerinde Çorum'da düzenlenecek Arzum Kadinlar Satranç Sampiyonasi ile yüz yüze turnuvalarina basliyor.

Federasyondan yapilan açiklamaya göre, elo siralamasindan gelen ve yari final heyecanindan finale kalan 32 sporcunun katilimiyla gerçeklestirilecek organizasyonda, satrancin usta kadinlari hamle yapacak.

Salgin kurallari tedbirleri içinde gerçeklestirilecek etkinlik ile ilgili açiklamalarda bulunan TSF Baskani Gülkiz Tulay, sampiyonanin, Türkiye’de yapilacak tüm ulusal ve uluslararasi sampiyona ve organizasyonlar için örnek teskil edecegini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"2020 yilinda ülkemizde salginin baslamasindan hemen önce mart ayinda düzenledigimiz son turnuvamiz Arzum Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi olmustu. Salgin kosullarinda tüm kurallara uyarak, 2020 yili kasim ayinda Türkiye Sampiyonasi'ni basari ile gerçeklestirmistik. Bu yil, Türkiye Sampiyonamizin ardindan tekrardan Arzum Türkiye Kadinlar Sampiyonamiz ile yüz yüze turnuvalarimiza basliyoruz. Sporcularimiz ve satranç ailemiz ile tekrar bulusacak olmaktan oldukça heyecanliyiz. Sürecin en basinda da belirttigimiz gibi bizim için önceligimiz, sagliktir. Bu dogrultuda tüm tedbirlerimizi aldik, titizlikle çalistik.Yine örnek olacak ve örnek gösterilecek bir turnuvaya imza atacagimizdan eminim."

"Satranç ailesi olarak turnuva heyecanini hep birlikte yasamayi çok özledik" diyen Tulay, su ifadeleri kullandi:

"Satranç sporuna olan tutkumuz ve bagliligimiz bu zorlu süreçteki kuvvet ve moral kaynagimiz olmaya devam edecek. Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi Ticaret A.S, Türkiye’nin en prestijli turnuvalari arasinda yer alan Kadinlar Sampiyonamizin salgin kosullari içinde düzenlenmesi için maddi ve manevi tüm destegi verdi. Sampiyonamizi, uzun yillardir ulusal ve uluslararasi satranç turnuvalarimiza ev sahipligi yapan, kent olarak satranç sporunu sahiplenen Çorum ilimizde düzenleyecegiz."

Arzum Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Rezan Kolbasi ise "Ülkemizde satrancin desteklenmesi gerektiginin ve küçük yaslardan itibaren çocuklarin bu spora tesvik edilmesinin önemli oldugunun farkindayiz. Bunun sonucu olarak da 13 yildir ara vermeden üstlendigimiz Arzum Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi sponsorlugumuzla 'Satrançta da kadinlarin yaninda Arzum var' diyoruz. Bu alandaki potansiyelin her geçen yil artmasi bizi de heyecanlandiriyor. Arzum olarak bundan sonra da sporcularimiza destegimizi sürdürecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA