Milli Maç Sebebiyle Bakü Uçak Biletleri Tükendi

Enuygun’un verilerine göre sampiyonada milli takimimizin ilk turda Galler ve Isviçre ile Bakü’de oynayacagi maçlar öncesinde Azerbaycan uçak bileti fiyatlarinda yüzde 130’lara varan artis oldu.

Avrupa Futbol Sampiyonasi heyecani Bakü uçuslarina ilgiyi artirirken, Türkiye’nin iki maçini oynayacagi Bakü sehri için uçak bileti aramalarinda 5 kat, bilet fiyatlarinda ise yüzde 130’a varan artis yasandi.

Enuygun'dan yapilan açiklamaya göre, Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda millilerimizi yalniz birakmak istemeyen ve milli coskuyu kardes ülke Azerbaycan’da yasamak isteyenler, Bakü uçak biletlerine büyük ilgi gösterdi.

Enuygun’un verilerine göre sampiyonada milli takimimizin ilk turda Galler ve Isviçre ile Bakü’de oynayacagi maçlar öncesinde Azerbaycan uçak bileti fiyatlarinda yüzde 130’lara varan artis oldu.

Açiklamada Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda Türkiye’nin gruptaki iki maçini oynayacagi Bakü sehri uçak biletlerine ilginin büyük oldugunu belirten Enuygun Seyahat Analisti Tugba Hacibayramoglu, “Millilerimiz gruptaki diger maçlarinda 16 Haziran’da Galler ve 20 Haziran’da Isviçre ile Azerbaycan’in Bakü sehrinde oynayacak. Her iki maçin yapilacagi tarihler arasinda Bakü uçak biletlerine büyük ilgi var. Haziran ayinda Azerbaycan uçak bileti aramalari 5 kat artarken, bu tarihler arasinda ortalama 850 TL olan bilet fiyatlari 2.098 TL’ye kadar yükseldi." ifadelerini kullandi.

- "Pasaportsuz, kimlik kartiyla gidilebilir"

Azerbaycan’a Türk vatandaslarinin pasaportsuz, çipli kimlik kartlariyla seyahat edebilecegini hatirlatan Hacibayramoglu, “Azerbaycan’a havayoluyla yani Bakü üzerinden pasaport olmadan çipli kimlik kartiyla seyahat edilebilir. Futbol coskusu ve komsu ülkeyi kesfederek yurt disi seyahatini pasaportsuz yapma imkani Bakü’ye ilgiyi arttirdi. Pasaportsuz seyahat firsati nedeniyle önümüzdeki aylarda da Azerbaycan seyahatlerindeki artisin sürmesini bekliyoruz." açiklamasini yapti.

Bakü’de oynanacak maçlarda yüzde 50 kapasite ile seyirci alinacagi açiklanmisti. Azerbaycan’a gitmek isteyen Türk vatandaslari, 72 saat öncesinde alinmis negatif PCR testiyle pasaportsuz yeni çipli kimlik kartiyla seyahat edebiliyor.

Kaynak: AA