Milli Güresçiler, Olimpiyat Madalyasi Hedefi Için Bolu'da Form Tutuyor

Cenk Ildem: 'Özlem duydugumuz madalyaya dogru gidiyoruz. Insallah Tokyo'dan bizi sevenleri utandirmadan geri dönecegiz' Kerem Kamal: 'Madalya almak için elimden gelen her seyi yapiyorum, çalisiyorum'

MEHMET EMIN GÜRBÜZ - ZAFER GÖDER - Güres milli takimiyla Bolu'da kamp yapan Cenk Ildem ile Kerem Kamal, geçen yil yapilmasi planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle bu yaza ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda madalya hedefine ulasmak için çalismalarini sürdürüyor.

Cenk Ildem, AA muhabirine, olimpiyatlara az bir sürenin kaldigini belirterek, çalismalarin yogunlastigini söyledi.

Takim olarak motivasyonlarinin yüksek oldugunu, kendisinin de sakatliktan kurtuldugunu dile getiren milli güresçi, "Salgin nedeniyle olimpiyatlar ertelendi. Bu süreci iyi atlattik, iyi çalistik. Özlem duydugumuz madalyaya dogru gidiyoruz. Insallah Tokyo'dan bizi sevenleri utandirmadan geri dönecegiz." diye konustu.

Cenk Ildem, mindere çiktiklarinda Türk milletinin destegini arkalarinda hissettiklerini anlatarak, "En güzel kismi da bu. Bir ulusu, milleti temsil etmek gerçekten onur verici bir sey. Bunun yaninda da aileni ve sevenlerini mutlu etmek, tarifi imkansiz bir mutluluk." dedi.

Rakiplerine iliskin degerlendirmede de bulunan Venk Ildem, sunlari kaydetti:

"Olimpiyatlardaki rakiplerimle daha önce karsilastim, yenmisligim de var yenilmisligim de var. Olimpiyatta bir taktik savasi olacak. Orada iyi olan kazanacak. Biz de iyi olmak için elimizden gelenin fazlasini yapmaya çalisiyoruz. Rakiplerime bir sürpriz de yapmak istiyorum. Farkli bir oyun arayisi da var. Dedigim gibi orada bir taktik savasi olacak ve çok çalisan, bunu daha çok isteyen kazanacak. Insallah bu biz oluruz."

- Kerem Kamal: "Madalyayla dönecegime inaniyorum"

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda mücadele edecek Kerem Kamal da madalya hedefiyle çalismalarini yogun bir sekilde sürdürdügünü söyledi.

Kerem Kamal, olimpiyatlara 2 aydan kisa bir süre kaldigini animsatarak, "Bolu kampinda eksikliklerimizi tamamlamaya çalisiyoruz. Güçsüz yönlerimizi güçlendirmeye çalisiyoruz. Kampimiz baslayali bir hafta oldu ve çok verimli bir sekilde devam ediyor. Insallah bunun ardindan 2 kamp daha yapip olimpiyatlara gidecegiz." ifadelerini kullandi.

Güç odakli çalistiklarini dile getiren milli güresçi, "Bu yüklenme kampi oldugu için biraz yorucu geçiyor. Eksiklerimi ne kadar kapatabilirsem o kadar iyi. Herkes çalisiyor, herkes olimpiyati çok istiyor. Ben de bunun için eksikliklerimi ne kadar kapatirsam o kadar iyi. Bunun için de günde 3 antrenman yapmaya çalisiyorum." diye konustu.

Kerem Kamal, kampta kendisine Azerbaycan ve Türkiye'den üç güresçinin partnerlik yaptigini aktararak, söyle devam etti:

"Dünyada farkli farkli stilde güresen insanlar var. Bize de sag olsun Azerbaycanli kardeslerimiz ve Türk abilerimiz yardimci oluyorlar. Hepsinin farkli farkli özellikleri var. Ben de hepsinin özelliklerinden faydalaniyorum." dedi.

Olimpiyatlara ilk kez katilacagi için heyecanli oldugunu dile getiren Kerem Kamal, "Madalya almak için elimden gelen her seyi yapiyorum, çalisiyorum, Olimpiyatlarda madalya alacagima inaniyorum ama su an rengini kestiremiyorum. Oradan madalyayla dönecegime inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA