Van'da Hentbol Sporu Yayginlasiyor

Vanli çocuklarin saglikli ve tam donanimli bireyler olarak yetismesine katki saglamak adina çalismalar yapan Hentbol Antrenörü Ferda Göktasoglu, hentbol bransinda gelecegin sampiyonlarini yetistiriyor.

16-24 Haziran tarihlerinde Ankara’da gerçeklesecek Yildiz Erkek Milli Takiminda antrenör olarak görev alacak olan Hentbol Antrenörü Ferda Göktasoglu, Van’da hentbolu daha çok yaymayi hedefliyor. IHA muhabirine konusan Ferda Göktasoglu, bölgede çocuklarin gelecegine dokunarak milli sporcu yetistirmeyi hedefledigini söyledi.

Göktasoglu, “Edremit Gençlik ve Spor Müdürlügümüz ve Edremit Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz bünyesinde hentbol çalismalarimiz devam ediyor. Su an burada egitim gören çocuklar, Süphan Mahallesi’nde dogmus ve bu yörenin çocuklaridir. Çocuklarimizla su an çalismalarimiz 2 aydir devam ediyor. Çocuklarimiz daha yeni yeni hentbolu sevmeye ve tanismaya basladilar. Oynadikça hentbolu daha çok seviyorlar. Gücünü hissettigimiz ve arkamizda duran iki kurumumuz var. Edremit Gençlik ve Spor Müdürlügümüz ile Edremit Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz bu dogrultuda çocuklarimizin altyapi çalismalarini tamamlayip sampiyonlar ligine kadar yükseltmek. Ilerleyen süreçte çocuklarimizin iyi bir hentbolcu olup Türkiye liglerinde Van’i temsil etmesi için elimizden gelen çabayi sarf ediyoruz” dedi.

16-24 Haziran tarihlerinde Ankara’da kampa davet edildigi için çok mutlu oldugunu dile getiren Göktasoglu, “Daha çok mutlu oldugum diger bir konuda, davet edildikten sonra Van’da çok iyi bir yanki uyandirmasi oldu. Bu milli takim serüvenindeki en büyük hedefimiz, Van için bir örnek olmasidir. Bu görüsle çalisiyoruz ve milli takima gençlerimizi kazandirmak istiyoruz. Van’dan sadece Ferda Göktasoglu milli takima gitti degil, daha nice sporcularimizin milli takimlara, milli liglere, Avrupa’da, yurt disinda oynamasini sagliyoruz. Özellikle bu çalismalarimizi Edremit Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yürütmek bizler ve çocuklar için çok daha güzel ve verimli olabilecegini düsünüyorum. Hentbol bu son 7 yildir Van’da çok büyük bir yükselise geçti. Bizim belediyelerimize baktigimiz zaman Edremit Belediye Baskani Ismail Say destek verdi, bu anlamda kendilerine tesekkür ediyorum. Insallah bundan sonra ki sürecimizde gönülden isterim ki belediye bünyesinde çocuklarimizi gelecege hazirlayalim” diye konustu.

Kaynak: İHA