Türkiye-Rusya Dostlugu Ve Saglik Çalisanlari Için Sochi'den Giresun'a Kulaç Atacaklar

Uluslararasi Karadeniz Sochi Açik Deniz Yüzme Maratonu dünya saglik çalisanlari ve Türkiye-Rusya dostlugunu pekistirmek için 14-18 Haziran tarihleri arasinda Sochi ile Giresun arasinda gerçeklestirilecek.

Rusya’nin Sochi sahilinden 14 Haziran Pazartesi günü baslayacak olan “320 kilometre Açik Deniz Yüzme Maratonu” 100 ila 120 saat kesintisiz yüzülerek Giresun Adasi Botanik Bahçe’de son bulacak.

Giresun Valiligi’nden yapilan açiklamada, “Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu is birliginde, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Dis Isleri Bakanligi’nin koordinasyonunda, Giresun Valiligi, Giresun Belediyesi, Giresun Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Türkiye Yüzme Federasyonu Baskanligi, Istanbul Yildizlar Yüzme Spor Kulübü ile eski Devlet Bakani Sayin Kürsad Tüzmen ve ekibi tarafindan ortaklasa düzenlenecek. Dünya saglik çalisanlari ve dostluk için kulaçlarin atilacagi organizasyon, dünyanin en büyük açik deniz yüzme maratonu olacak. 320 kilometrelik rekor bir mesafe 100 ila 120 saat kesintisiz yüzülecek. Maratona, iki ülkeden dünya sampiyonlari ve farkli meslek gruplarindan olusan Türk ve Rus sporcularin bulundugu bayrak takimi tarafindan gerçeklestirilecek olup Türkiye’den maratona, Eski Devlet Bakani Kürsad Tüzmen, Dünya Master Yüzme Sampiyonu Ahmet Nakkas ve Dünya Soguk Su Sampiyonu Hamza Bakircioglu’nun da yer aldigi açik su tecrübesi olan 12 sporcu katilacak. Maraton, hava sartlarinin uygunluguna göre 14 Haziran Pazartesi günü Sochi’den start alacak yine hava sartlarina göre 17 Haziran Persembe veya 18 Haziran Cuma günü Giresun Il Merkezi Gemiler Çekegi Mahallesinde bulunan Giresun Adasi Botanik Bahçe’de son bulacak. Maratonda her bir kulaç saglik çalisanlari ve iki ülke arasindaki dostluk için atilacak” denildi.

Kaynak: İHA