Simon Açiklamasi 'Resmi Bir Malatyali Olmaktan Çok Büyük Mutluluk Duyuyorum'

Anadolu Efes’in 44 numarali Hirvat oyuncusu Krunoslav Simon’a Malatya’da fahri hemsehrilik berati verildi. Simon, “Resmi bir Malatyali olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Malatya Büyüksehir Belediye Meclisi, Anadolu Efes Basketbol Takimi’nin 44 numarali Hirvat oyuncusu Krunoslav Simon’a fahri hemsehrilik berati verilmesine yönelik gündem maddesini görüserek kabul etmisti. Anadolu Efes’in Avrupa’da gösterdigi basarida büyük pay sahibi olan ve 44 numarali formayi terleten Simon, hemsehrilik beraatini Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’dan aldi.

Simn’un ’Malatya’ kelimesini kurmaya çalistigi anlarsa gülümsetti.

"Mimon Malatyalilarin gönlünde taht kurdu"

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Andolu Efes takiminda 44 numarali formayi giren Simon’un Malatyalilarin gönlünde taht kurdugunu belirterek, “Anadolu Efes’in degerli sporcusu, degerli hemsehrimiz Simon’u memleketinde görmekten büyük onur duydugumu belirtmek isterim. Simon, Malatyali sporseverlerin ve Malatyali hemsehrilerimizin gönlünde taht kurdu. Malatya 44’e vurgundur. 44 numarali formayi görünce ve Simon da 44’ü tercih edince Malatyalilarin artik medari iftari durumuna gelmistir. Malatya sevgisinin nasil olustugunu bilemiyorum ama tarihi bilgime baktigimda özellikle Hirvatistan’da zulme ugrayan Hirvatlarin Osmanli Devleti döneminde Anadolu’ya ve Malatya’ya getirildigini biliyorum” dedi.



"Büyük mutluluk duyuyorum"

Anadolu Efes takiminin basarili oyuncusu Krunoslav Simon, Malatya’ya geldigi için mutlu oldugunu belirterek, “Ben baskanimiza beni buraya davet ettigi için çok tesekkür etmek istiyorum. Baskanimiz disinda bugün burada geçirdigim güzel günde bana eslik eden tüm insanlara da tesekkür etmek istiyorum. Ben buraya geldigim için gerçekten çok mutluyum, çünkü Türkiye’ye geldigim günden beri Malatyali hemsehrilerimden çok büyük destek gördüm. Bugün buraya gelerek, resmi bir Malatyali olmaktan da çok büyük mutluluk duyuyorum. Geçirdigim bu gün için söyleyecek daha fazla bir sey yok. Bu gün için tesekkür ediyorum, umut ediyorum ki gelecekte de Malatya’yi ziyaret edecegim” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Baskan Gürkan, Simon’a çesitli hediyeler taktim etti. Simon ise Baskan Gürkan’a Anadolu Efes takiminin formasini hediye etti.

Kaynak: İHA