Anadolu Efes'in Hirvat Oyuncusu Krunoslav Simon'a Malatya'da Fahri Hemsehrilik Berati Verildi

Simon: 'Türkiye'ye geldigim günden bu yana Malatyali hemsehrilerimden çok büyük destek gördüm. Bugün burada resmi bir Malatyali olmaktan büyük gurur duyuyorum'

Sezonu THY Avrupa Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi sampiyonu olarak tamamlayan Anadolu Efes'te 44 numarali formayi giyen Hirvat oyuncu Krunoslav Simon'a, Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan fahri hemsehrilik berati verildi.

Malatya'ya gelen Krunoslav Simon, ilk olarak UNESCO Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan ve 7 bin yillik geçmisiyle aristokrasinin dogdugu, ilk devlet seklinin ortaya çiktigi merkez kabul edilen Arslantepe Höyügü'nü gezdi.

Geç Kalkolitik Dönem'den Demir Çagi'na kadar geçen tarihsel sürecin buluntularina rastlanan, Hititler'den Roma ve Bizans'a kadar pek çok medeniyetin izlerini bünyesinde barindiran Arslantepe Höyügü'nü ilgiyle inceleyen Simon, burada ziyarete gelen yabanci turistlerle hatira fotografi çektirdi.

Simon daha sonra Malatya Kent Müzesi'ni gezerek, yetkililerden bilgi aldi.

Ardindan Malatya Büyüksehir Belediyesi'ne THY Avrupa Ligi kupasiyla gelen Simon'u, baskan Selahattin Gürkan karsiladi. Gürkan, burada yaptigi konusmada, Anadolu Efes'in degerli oyuncusu Simon'u Malatya'da agirlamaktan büyük onur duydugunu söyledi.

Simon'un Malatyali sporseverlerin ve Malatyalilarin gönlünde taht kurdugunu anlatan Gürkan, su ifadeleri kullandi:

"Malatya 44 numaraya vurgundur. Simon, 44 numarali formayi tercih edince, artik Malatyalilarin medariiftihari konumuna gelmistir. Tarihi bilgime baktigimda, özellikle Hirvatistan'da zulme ugrayan Hirvatlarin Osmanli döneminde Anadolu'ya, Malatya'ya getirildigini biliyorum. Oradan bir sevgi atmosferi, damari var oldugunu düsünüyorum. Malatya dünya genelinde de önemli bir sehir. Biz Malatya'yi, medeniyetinin basladigi yer diye tarif ediyoruz. Insanlik medeniyete Malatya'da geçmistir. Tüm insanlik açisindan Malatya önemli bir merkezdir. Simon, Malatya'yi sevmekle ufkunun ne kadar genis, duygu cennetinin büyük oldugunu en güzel sekilde bize göstermis oldu."

Gürkan, Malatya'nin çok degerli isimler yetistirdigini de aktararak, "Cumhurbaskani'miz da Malatyali hemsehrimizdir. Aynen Simon gibi Cumhurbaskani'miz da Malatyalilari çok sever. Simon artik Cumhurbaskani'mizin da hemsehrisidir. Simon'u Malatya'da görmekten, agirlamaktan bir hemsehrisi olarak büyük onur duyuyorum. Simon, memleketine hos geldin." diye konustu.

Krunoslav Simon ise baskan Gürkan'a, kendisini Malatya'ya davet ettigi için tesekkürlerini iletti.

Malatya'da güzel bir gün geçirdigini vurgulayan Simon, "Buraya geldigim için çok memnunum. Türkiye'ye geldigim günden bu yana Malatyali hemsehrilerimden çok büyük destek gördüm. Bugün burada resmi bir Malatyali olmaktan büyük gurur duyuyorum. Beni davet edip agirladiginiz ve mükemmel bir gün geçirmeme vesile oldugunuz için tesekkür ediyorum. Umut ediyorum ki gelecekte tekrar Malatya'yi ziyaret edecegim." degerlendirmesinde bulundu.

Konusmalarin ardindan Baskan Gürkan, Simon'a fahri hemsehrilik beratini takdim etti. Baskan Gürkan, Simon'a Malatya kayisisi ve çesitli hediyeler verirken, Simon ise kendisine Anadolu Efes formasi hediye etti.

Kaynak: AA