Ligue 1'De PSG Puan Kaybederken Marsilya Ve Lille 3'Er Puan Aldi

Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) 16. haftasinda lider Paris Saint-Germain (PSG), Nice ile golsüz berabere kalirken, Olimpik Marsilya, Nantes'i 1-0 ve Lille, Rennes'i 2-1 maglup etti.

Ligin 16. haftasinda, PSG'nin, sahasinda Nice ile oynadigi karsilasmada gol sesi çikmadi ve mücadele 0-0 esitlikle sona erdi.

Bu skorla 41 puana ulasan PSG, liderligini sürdürdü. Nice ise 27 puanla 4. siraya geriledi.

Sol ayak bileginden sakatlanan Neymar'in 6-8 hafta sahalardan uzak kalacagi belirtilmisti.

- Marsilya yendi

PSG'nin en yakin takipçisi Olimpik Marsilya, deplasmanda Nantes takimina konuk oldu. Marsilya, 30. dakikada Gerson'un attigi golle sahadan 1-0 galip ayrildi.

Nantes'de Nicolas Pallois, 32. dakikada ikinci sari karttan kirmizi kart görerek takimini 10 kisi birakti.

Marsilya'da forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder, sakatligi nedeniyle maç kadrosunda yer almadi.

Bu skorla Marsilya, puanini 29'a yükselterek 2. siraya yerlesti. Nantes ise 19 puanla 13. siraya geriledi.

- Lille'in galibiyet hasreti sona erdi

Rennes takimina konuk olan Lille, 31. dakikada Xeka ve 45. dakikada Renato Sanches'in attigi gollerle 2-0 öne geçti. Ev sahibi takim, 85. dakikada Benjamin Bourigeaud ile buldugu golle farki 1'e indirdi. Böylece Lille, mücadeleyi 2-1 kazandi.

Lille'de milli futbolculardan Burak Yilmaz 80. dakikada oyuna dahil oldu. Yusuf Yazici yedek kulübesinde görev beklerken, kart cezalisi Zeki Çelik Rennes karsisinda forma giyemedi.

6 maçtan sonra galip gelmeyi basaran Lille, puanini 21'e yükselterek 12. siraya yerlesti. Rennes ise 28 puanla 3. siraya geriledi.

Kaynak: AA