Galatasaray Kulübünde Aralik Ayi Divan Kurulu Toplantisi

Kulüp baskani Burak Elmas: 'Gerekirse tüm kulüplerle de konusarak federasyonun yönetme iddiasinda olup yönetemedigi naklen yayin havuzundan çikma irademizi ve kararligimizi huzurunuzda tekrar açikça ifade ediyorum' “Ilk defa 5 maç üst üste kasitli olarak bir camiaya net biçimde operasyon yapildigina sahit oldum” 'Yarindan tezi yok TFF'de bu islerin ortagi ve paydasi olan tüm kurullardaki her üyenin temsil ettikleri koltugun agirligina uygun davranacagini, bu olmayacaksa ki bunun zayif oldugunu düsünüyorum acil olarak o koltuklari terk etmelerini Galatasaray olarak talep ediyoruz. Yapamiyorsunuz gideceksiniz!'

Galatasaray Kulübü Baskani Burak Elmas, gerekirse naklen yayin havuzundan çikabileceklerini söyledi.

Sari-kirmizili kulübün aralik ayi olagan divan kurulu toplantisi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Özhan Canaydin Konferans Salonu'nda yapildi. Katilimcilarin HES kodu sorgulamasiyla alindigi toplanti basina kapali gerçeklestirilirken, GSTV üzerinden canli yayimlandi.

Galatasaray'in Türkiye Futbol Federasyonu ile yasadigi gerilime deginen Elmas, “Türk futbolunun degerini yönetemeyerek günden güne eriten bu federasyon ve kurullarinin devami halinde önümüzde yaklasmakta olan naklen yayin ihalesinde degerli markamizin onlar tarafindan ihalenin içine sokularak satilmasini kabul etmeme konusunda hazirliklar yaptigimizi sizlerle paylasmak isterim. Gerekirse tüm kulüplerle de konusarak federasyonun yönetme iddiasinda olup yönetemedigi naklen yayin havuzundan çikma irademizi ve kararligimizi huzurunuzda tekrar açikça ifade ediyorum.” seklinde konustu.

Yönetim olarak bu gerilimde kendi degerlerine bagli kalarak yollarinda ilerlediklerini aktaran Burak Elmas, “Galatasaray'in TFF tarafindan içine çekilmeye çalisildigi oyun geçmiste oldugu gibi basit bir Galatasaray-federasyon anlasmazligi olarak degerlendirilemez. Buna benzer birçok konuyu yakin zamanda yasadik, Kerem ile Marcao arasinda yasanan tartismayi gördük. Konuyu aile içinde çözmek yerine oyuncumuzun lisansini iptal ettirmeye kadar giden kavgalara girmedik. Galatasaray için dogru bildigimizi yaptik. Galatasarayimizi düsünerek davrandik bugün Avrupa'da marti bekliyoruz.” ifadelerini kullandi.

- “Ilk defa 5 maç üst üste kasitli olarak bir camiaya net biçimde operasyon yapildigina sahit oldum”

“Galatasaray'in Türk sporunun gelisiminde aktif olmasi, bu gelisimde birlestirici rol oynama çabasi bazi kesimlerde büyük rahatsizlik olusturdu.” sözlerini kullanan Galatasaray Baskani, söyle konustu:

“Çarpik federasyon yönetim modelinde kendimiz adina dönemsel bir avantaj ya da ayricalik talep etmedik. Türk sporunun tüm bilesenlerinin menfaatlerini göz önüne aldik. Oyun adil oldugunda Galatasaray kiminle ve hangi kosullarda oynarsa oynasin kazanmayi hedefleyecektir. Galatasaray'in genetiginde kazanmak vardir. Oyun adil oynandiginda Galatasaray sanli tarihimizin taniklik ettigi gibi kazanacaktir. Ancak bugünkü sartlarda oyun adil degil. Sahada verilen emek kendi makam ve mevkilerinden baska bir sey düsünmeyenlerin menfaatlerine alet edinmek isteniyor. 25 yildir futbol dünyasinin içindeyim, ilk defa 5 maç üst üste kasitli olarak bir camiaya net biçimde operasyon yapildigina sahit oldum. Bu kirli koltuk kavgasinin birden fazla yüzüne Galatasaray'in verecek cevabi var. Kitaplarindan utanci çikarmis olanlarin artik utanma ve yüzlerinin kizarma vakti gelmistir. Fikri vicdani hür Galatasaraylilar olarak degerlerimiz için bu mücadeleyi bugüne kadar verdik. Yolumuzda tek basimiza kalsak da verecegiz. Bizlerle ayni samimiyeti tüm spor kulüplerini de Türk sporu adina verdigimiz bu mücadelede ayrilmaz birer paydas olarak görüyoruz.”

Verdikleri pozitif mesajlara karsi duranlarin kendilerini batakliga çekmek istediklerini iddia eden Burak Elmas, “Biz bu oyuna gelmedikçe adaletsizliklerini, küstahliklarini ve çirkinliklerini arttirdilar. Camiamizin sinir uçlariyla oynamayi ve camiamizi bölmeyi hedeflediler. Bataklikta yapilacak mücadele tüm taraflari asagiya çeker. Galatasaray'in mücadelesi o batakligi kurutmaktir. TFF yöneticileri sadece bu bataklik düzenini sürdürme zihniyetinde degiller ayni zamanda ve daha vahimi Galatasaray'in bu batakligi kurutma istegine ve adalet taleplerine karsi durmaktadirlar.” ifadelerini kullandi.

Galatasaray’in geri dönülmez bir mücadelenin içinde oldugunu aktaran Elmas, “TFF yönetimi hazin bir koltuk sevdasi trajedisinin aktörleri olarak davranmakta, sporun deger kaybetmesi pahasina geçmis aliskanliklarla çözüm kaydettirecek sonuçlardan ziyade, Galatasaray'i hiç parçasi olmadigi mücadeleye çekmekte, bu mücadeleden de sahislarina güç devsirmeye çalismaktadir. Onlari bu pozisyonda tutan çözümsüzlük ve çözümsüzlügü düzeltmek isteyenlerin birbiriyle verdigi mücadeledir. Artik Galatasaray geri dönüsü olmayan bir mücadelenin içinde. Bu mücadelemiz, ülkemiz ve ülkemizin yurt disinda basarili sekilde temsil edilmesi içindir.” degerlendirmesinde bulundu.

- “Yapamiyorsunuz gideceksiniz”

TFF yönetiminin görevi birakmasi çagrisinda bulunan Burak Elmas, “Yarindan tezi yok TFF'de bu islerin ortagi ve paydasi olan tüm kurullardaki her üyenin temsil ettikleri koltugun agirligina uygun davranacagini, bu olmayacaksa ki bunun zayif oldugunu düsünüyorum acil olarak o koltuklari terk etmelerini Galatasaray olarak talep ediyoruz. Unutmasinlar ki makamlar sereflidir ama esas olan makamdan seref almak degil ona seref katmaktir. Yapamiyorsunuz gideceksiniz!” açiklamasinda bulundu.

“Galatasaray'in tüm kulüplerin faydasini gözeten iradesini zarara ugratmak ve yaralamak ugruna farkli söylemler ve dedikodular vasitasiyla, Galatasaray'i gönülden bagli oldugu ve hizmet ettigi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’yle karsi karsiya getirmeye çalisanlara sesleniyorum” sözlerini kullanan Elmas sunlari söyledi:

“Geçmiste oynadiginiz bu oyunlar baska camia ya da kisilerde karsilik bulmus olabilir fakat bu oyunu Galatasaray Camiasi’na oynayamazsiniz. Kurulusundan bu yana devletine sonsuz bir sadakatle hizmetler vermis, milletinin iradesine sonsuz saygi duymus, siyasetle asla ilgisi olmayip kesinlikle taraf olmamis, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kurulusu olan Galatasaray Spor Kulübü, oynamak istediginiz oyunlara büyük gelir. Galatasaray bu tür oyunlara gelmez, bizim bir tek cumhuriyetimiz var o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Çanakkale ve Kurtulus Savasi’nda sehitler vermis bir camiayi devletle karsi karsiya birakmak, haddiniz degil. Galatasaray ile mücadelenizde adaletsiz uygulamalarla ortami kirletebilirsiniz, sistematik ve kategorik Galatasaray düsmanligi görüyoruz. Hangi tezgahla karsimiza çikarsaniz çikin sonuna kazanan Galatasaray olur.”

- “Adamizi tekrar geri kazanma yolunda elimizden gelen tüm çabayi sarf edecegiz”

Burak Elmas, Galatasaray Adasi'yla ilgili dava konusunda bilgi vererek, söyle konustu:

"Kulübümüz mülkiyetinde bulunan Galatasaray Adasi'na iliskin ilk derece mahkemede lehimize sonuçlanan tahliye karara verilen davada, davali olan Mels Turizmin yapmis oldugu istinaf basvurusu Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafindan reddedilmistir. Adamizin bu önemli davasinin takibinde hizmet eden merhum baskanimiz Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu basta olmak üzere daha sonra da istinaf asamasina bu davayi takip eden baskan yardimcimiz sayin Rezan Epözdemir ve yönetim kurulu arkadaslarima, bundan daha da önemlisi fedakarca iki yönetim döneminde de bu davanin pesinde kosturan ve sonuçlari alan hukuk müsavirligimizin avukatlarina huzurlarinizda tesekkürü borç bilirim. Henüz bunun yargitay süreci var, henüz süreç sonuçlanmadi ama o süreci de yakindan takip ederek hakkimiz olan adamizi tekrar geri kazanma yolunda elimizden gelen tüm çabayi sarf edecegiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA