F1 Pilotu Hamilton, Sövalyelik Nisanini Törenle Aldi

Ingiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafindan sövalye unvani verilen Formula 1 takimlarindan Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton, nisanini aldi.

Windsor Kalesi'nde düzenlenen törende, Büyük Britanyali Hamilton'a nisanini Prens Charles verdi.

"Sir" unvani kazanan 36 yasindaki Hamilton, motor sporlarindaki basarilari ve katkilarindan dolayi bu nisana layik görüldü.

Formula 1'de 7 kez sampiyon olan Hamilton, organizasyonda 103'er kezle en çok yaris ve en çok pole pozisyonu kazanan pilot unvanini elinde bulunduruyor.

Hamilton, 2008'de ilk sampiyonlugunu kazanmasinin ardindan motor sporlarindaki hizmetlerinden dolayi Britanya Imparatorluk Nisani'na da layik görülmüstü.

Büyük Britanyali pilot, Stirling Moss, Jackie Stewart ve Jack Brabham'in ardindan sövalye ilan edilen dördüncü Formula 1 pilotu oldu.

- Son yarista sampiyonlugu Verstappen'e kaptirdi

Büyük Britanyali pilot, pazar günü Abu Dabi'de kosulan sezonun son yarisinda Red Bull pilotu Hollandali Max Verstappen'e karsi 8. sampiyonluk için mücadele etmisti.

Kazalarin, pit stop stratejilerinin damga vurdugu yarisin bitimine 6 tur kala Williams pilotu Nicholas Latifi kaza yapinca piste güvenlik araci girmis ve Verstappen yeniden sampiyonluk yarisina dahil olmustu.

Yaris direktörü Michael Masi, Vestappen'in tur bindirmesi gereken otomobillere güvenlik aracini geçme izni verince iki pilot son turda bas basa kalmis, lastikleri yeni olan Hollandali pilot yaptigi atakla kariyerinin ilk sampiyonluguna uzanmisti.

    Kaynak: AA