Çaycuma, 'Kosabiliyorken Kos' Dedi; 15 Km Zorlu Parkurda Yaristi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde 1. Çaycuma Yol Kosusu, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve Çaycuma Belediyesi isbirliginde ‘Kosabiliyorken Kos’ temasiyla bugün gerçeklesti. Kosu yarisinin direktörlügünü Erkan Akçelik ve Nilgün Çelik üstlenirken, yarisin sunuculugunu Güven Göktas sunumuyla gerçeklesti.

Bu yil ilki düzenlenen 1. Çaycuma Yol Kosusu korona virüs tedbirleri kapsaminda belediye binasi önünde start verilerek gerçeklestirildi.

Yarisi erkeklerde Hakan Çoban birinci olarak tamamlarken, kadinlarda ise Hasibe Demir ilk sirada bitiren isim oldu. Yarismada ilk 3’e girenlere madalyanin yani sira para ödülü verilirken, yarismaya katilanlarin tamamina katilim belgesi takdim edildi.

1. Çaycuma Yol Kosusu’nda 15 km’lik yol kosusuna Devrek Belediye Baskani Ümit Altay katilirken, 3 km’lik halk kosusuna Çaycuma Kaymakami Muharrem Cosgun ve Belediye Baskani Bülent Kantarci’da yarisanlar arasinda yerini aldi. Ulusal ve uluslararasi düzeyde yarismalara katilan 200 kosucu; Genel Klasman Erkekler, Genel Klasman Kadinlar, 40-49 Kadinlar, 40-49 yas Erkekler, 50-59 yal Kadinlar, 50-59 yas Erkekler, 60-69 yas Kadinlar, 60-69 yas Erkekler, 70 yas Kadinlar ve 70 yas Erkekler olarak katilim saglandi.

“Dereceye girenler ödüllendirildi”

Yarislarin sonunda dereceye giren atletlere ödüllerini Çaycuma Belediye Baskani Bülent Kantarci, Gençlik ve Spor Zonguldak Il Müdürü Hakan Yüksel, Devrek Kaymakami Ümit Altay, Ilçe Emniyet Müdürü Ali Riza Gökmen, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Bas, Ilçe Spor Müdürü Sendogan Kaya verdi.

Zorlu bir yaris parkuruna katildigini söyleyen Devrek Kaymakami Ümit Altayi “Çaycuma belediyesi tarafindan gerçeklestirilen 1.Yol kosusuna katildik. 15km zorlu bir parkurdu. Benim için bir tecrübe oldu. Ilk defa böyle uzun mesafeli yarisa katildim. Baskanimiza da tesekkür ediyorum böyle güzel bir organizasyona imza attigi için. Insallah bundan sonra Devrek’te kosumuz olacak Nisan ayinda, herkesi bekliyoruz” dedi.

Hayatinda zorlandigi ilk parkur kosusu oldugunu söyleyen 84 yasindaki 1970’li yillarin ünlü sesi Salim Dündar’, “Buraya kosuya geldik. Ama bir gün öncede konsere çiktim. Sonra programa katildim derken simdi zorlu bir parkurda kostum. 45 senedir kosuyorum, çok parkurlar gördüm ama bu kadar zorlusunu görmedim. Arnavut kaldirim parke taslari da hariç. Yine de tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Ankara Masterleri Atletizm Spor Kulübü, Ankara Baskent Masterleri Spor Kulübü, Istanbul Atletizm Spor Kulübü, Tempo Atletizm Spor Kulübü, Ayyotean Atletizm Spor Kulübü, Kdz. Eregli Atletizm Masterleri Spor Kulübü, Devrek Atletizm Spor Kulübü, Çaycuma Atletizm Spor Kulübü kosu yarisina katilan gruplar olarak adini yazdirdi.

Kaynak: İHA