Büyüksehir Belediye Erzurumspor - Balikesirspor Maçinin Ardindan

Büyüksehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri: 'Ilk yarida ki oyunumuzu eger 90 dakikaya yayabilsek çok daha iyi olacak. Ilk ikinin en büyük adayi biziz, o zaman ilk ikinin çok daha büyük adayi olacagimizi söyleyebiliriz' Balikesirspor Teknik Direktörü Ismet Kamak: 'Karsilikli oyunu tutabilirsek en azindan daha sonra müdahalelerimizle oyunu lehimize çevirirdik diye düsünüyorduk. Basit goller yedikten sonra bizim gibi takimlarin geri dönüsü kolay degil'

Spor Toto 1. Lig'in 11. haftasinda Balikesirspor'u 2-1 yenen Büyüksehir Belediye Erzurumspor'un teknik direktörü Erkan Sözeri, maçin ilk yarisinda güzel isler yaptiklarini ve maçtan galip ayrildiklarini söyledi.

Erkan Sözeri, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, hakem Bülent Birincioglu ve ekibinin güzel bir maç yönettigini belirtti.

Hakemin her iki takima da olmasi gerektigi gibi davrandigini ifade eden Sözeri, "Avrupai bir maç yönettiler ve gözümüzün pasini sildiler. Avrupa'dan hakem isteyenlere Bülent Birincioglu ve ekibi güzel bir cevap verdi. Biz hakemlerimizi böyle görmek istiyoruz. Iki tarafa da çaldigi, çalmadigi düdükler oyunun tempolu olmasinda büyük rol oynadi. Tebrik ediyorum yollari açik olsun." diye konustu.

Sözeri, maçin ilk yarisinda güzel bir oyun ortaya koyduklarini dile getirerek, söyle konustu:

"Bu tarz maçlar hep zorlu olmustur. Ilk yariya iyi basladik hatta ilk devre tamamini domine ettik ve güzel isler yaptik. Pozisyonlara girdik ve neticesinde de iki gol bulduk. Ilk yarida ki oyunumuzu eger 90 dakikaya yayabilsek çok daha iyi olacak. Ilk ikinin en büyük adayi biziz, o zaman ilk ikinin çok daha büyük adayi olacagimizi söyleyebiliriz."

Ikinci yari iyi oyun oynamadiklarini anlatan Sözeri, söyle devam etti:

"Ikinci yari anlamsiz bir sekilde açikçasi adini koyamadigimiz bir oyun oynadik. Geri çekilme yok rakibimiz tek pozisyonda golü buldu ondan sonra çok stres yaptik. Çünkü bu tarz maçlarda kaybedilen puanlar size travma yasatir. Kaybedilen puandan daha fazlasi olur. Oyuncu degisiklikleri yaptik ama benim en çok takildigim konu ikinci yari bazi oyuncularin bireysel oynama istegine yönelmeleri ki biz bunu istemiyor, takim oyunu istiyoruz. O konuda da gerekli uyarilarimizi yapacagiz ama ilk yarida ki takim oyun anlayis her sey çok güzeldi. Bu hatalarimizdan ders alip analizlerimizi yapacagiz."

- Balikesirspor Cephesi

Balikesirspor Teknik Direktörü Ismet Kamak da, iki takimin güzel bir maç çikardigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Biz gerçekten çok zor sartlarda çok zor bir durumda elimizden gelen mücadeleyi yapmaya çalisiyoruz. Oyunumuzu her hafta gelistirmeye gayret gösteriyoruz. Özellikle savunma ve hücum yönümüzü gelistirmeye çalisiyoruz. Erzurumspor maçina da böyle çalisarak geldik. Amacimiz oyunu tutabilmekti çünkü rakibimizin gücünü biliyoruz. Karsilikli oyunu tutabilirsek en azindan daha sonra müdahalelerimizle oyunu lehimize çevirirdik diye düsünüyorduk. Basit goller yedikten sonra bizim gibi takimlarin geri dönüsü kolay degil. Ikinci yari gerçekten sahaya karakter koyan futbolcularimi kutluyorum. Beraberligi yakalayacak hatta öne geçebilecek pozisyonlari yakaladik, degerlendirebilirdik. Iyi yoldayiz gelismeye devam ediyoruz. Umarim bu maçin sikintisini, üzüntüsün çok çabuk atlatip önümüzdeki Adanaspor maçina hazirlanacagiz."

Kaynak: AA