Fatih Terim Açiklamasi 'Gol Yüzdemizin Artmasi Lazim'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marsilya maçinin ardindan, "Gerekirse formasyonda degisiklik yapacagim. Çünkü gol yüzdemizin artmasi lazim. Benim bütün takimlarimda gol krallari bizden çikmistir” dedi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun 2. haftasinda deplasmanda Fransiz ekibi Marsilya ile golsüz berabere kaldi. Maçin ardindan Teknik Direktör Fatih Terim, Galatasaray Televizyonu’na açiklamalarda bulundu. Mücadeleyi degerlendiren Terim, “Maç öncesi hazirliklarimizda Marsilya’nin genis alanda Cengiz ve diger kanat oyuncusuyla hücum ettiklerini fark ettik. Onlarin set oyunlarina müsaade etmedik. Berkan’in Patrick’e yanasmasiyla o taraftaki üçgen ya da dörtgenle beraber hem Payet’i hem Cengiz’i ilk yarida pek hücum ettirmedik. Çabuk çikislarimizla birkaç tane de gol pozisyonu yakaladik. Ilk yari topla fazla oynadik. Ikinci yari biraz daha sikistik. Dogaldir. Marsilya takiminin gireni ve çikaniyla çok iyi bir kadrosu var. Onlarla oynamak ne burada ne içeride kolay degil. Ben gençlerimi takdir ediyorum. Her geçen gün onlarin lehine olacaktir. Bu saha içerisinde yapilan iyi seyler ve yanlislar onlari bir sonraki hamleye deneyimli götürecektir. Kaybetmedigimiz sürece güven de gelecektir. Çok ciddi ve kuvvetli bir set oyununa ihtiyacimiz var. Orada biraz sikinti yasiyoruz. Çünkü bazi oyuncularimizin topla iliskisinde sikintimiz var. Fazla top kaybinda set oynayamazsiniz; ama önemli ve güçlü bir set oynamaliyiz. Böylece hem rakibi oraya hapsedelim hem de en iyi opsiyonu yakalayincaya dek bu seti oynayalim. Düsündügümüz bazi taktik anlayislari da orada uygulayabilelim. Burada biraz eksik kaldik. Bunu güçlendirecegiz. Gerekirse formasyonda degisiklik yapacagim. Çünkü gol yüzdemizin artmasi lazim. Benim bütün takimlarimda gol krallari bizden çikmistir” diye konustu.



“Mücadeleyi takdir etmemiz lazim"

Genelde ilk yarida son dakikalarda gol yediklerini vurgulayan Terim, “Bu sefer Kerem’le atabilirdik. Kerem’in dönüsünde Alex bos kaleye atabilirdi ama sayin hakemimiz kötü bir sans olarak orada duruyordu. O da bize denk geldi. Devre kapanirken bu oldu. 1-0 önde girseydik ikinci yarida bambaska bir oyun oynanacakti. Arkadaslarimiz sonuna kadar güzel mücadele ettiler. Böyle maçlarda alinan bir puan önemlidir. Daha iyi oyunlar ileride oynarsiniz; ama buradan puansiz gitmek bizi liderlikten edebilirdi. Marsilya deplasmanini atlattik. Marsilya ile ne burada ne de baska yerde oynamak kolay degil. O yüzden bugünkü oyunu ve mücadeleyi önemsememiz, takdir etmemiz lazim. Bu kadar yas ortalamasi genç bir takim burada çikiyor ve elinden gelenin en iyisini yaparak oynamaya çalisiyor. Biraz daha rakip kalede fazla pozisyon bulmaya basladigimiz zaman her sey yerli yerine oturacak insallah” ifadelerini kullandi.

“Kimseye boyun egmediler, Galatasaraylilara yakisan budur"

Tribünde çikan olaylara ragmen Galatasarayli taraftarlarin sergiledigi dik durusun takdire sayan oldugunu ifade eden tecrübeli teknik adam, su sözleri sarf etti:

"Bu kadar büyük kitle karsisinda bir grup Galatasarayli vardi; ama herkese kafa tutabilecek yürekte ve Galatasaray sevgisiyle dolu arkadaslarimizin zarar görmemesi için ben de gittim. Orada tahrik edici unsurlar oldugu için arkadaslarimiz bunu yaptigini söylediler. Bu arada ses bombalari da geliyordu. Onlara bravo! Tesekkür ediyorum. Hiçbir seyden çekinmediler ve takimlarini aslan gibi desteklediler. Kimseye de boyun egmediler. Tahriklere kapilmadilar. Cevaplarini verdiler. Çok büyük bir sayisal kalabaliktan eksik kalmadilar. Galatasaraylilara yakisan budur. Onlar hocalarini dinlerler. Ben de onlari dinlerim. Birbirimizi sevip sayariz. Güzel olan da bu. Orada belki Galatasarayli olmayan da vardi. Tüm Türklere tesekkür ederiz."

Kaynak: İHA