Fatih Terim o isimleri gözden çıkardı! Galatasaray'da 6 ayrılık

Gelecek sezon için bütçede azalmaya gidecek olan Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim yollarını ayırmak istediği isimleri yönetime sundu. Tecrübeli teknik adam 3 isimle ise sözleşme yenilenmesini istedi. İşte Galatasaray'da yaşananlar...

Fatih Terim o isimleri gözden çıkardı! Galatasaray'da 6 ayrılık
Yeni tip corona virüsü (Covid-19) Süper Lig kulüplerini ekonomik anlamda olumsuz etkilemiş ve kulüpler daha az hasarla bu günleri atlatmak için çeşitli yollara başvurmuştu. Maddi anlamda en çok etkilenen kulüplerden Galatasaray'ın da; yayın gelirleri, stat ve maç günü gelirleri, mağaza gelirleri gibi bir çok gelir kalemi kesilmişti. Bu kapsamda sarı-kırmızılılar, kulüp logolu maske satışına başlamış ve hem corona virüsüne karşı Galatasaraylı taraftarların korunmasını sağlarken hem de kulübe ek gelir getirmeyi düşünmüştü.

Ayrıca seyircisiz oynanacak karşılaşmalar için bir gelir elde edemeyecek Cimbom, 'karton taraftar' uygulamasını başlatarak tribünleri doldurmayı hedeflemişti. Çeşitli yollardan ek gelir sağlayan Aslan, sezon sonunda ise büyük bir değişime gitmeyi planlıyor.

Sarı-kırmızılı ekip, corona virüsünün oluşturduğu maddi zorluk kapsamında, takımdaki oyuncular ve teknik ekiple yüzde 15 kesinti konusunda anlaşmıştı. Şampiyon olunması takdirde bu kesintinin yüzde 5'ini geri verecek Aslan, ek olarak bir şampiyonluk primi ödenmemesi kararını almıştı.

Takımda düşünülmeyen ve yüksek maliyetli isimlerle yollarını ayırmayı planlayan Galatasaray, bu isimlerden bonservis geliri elde ederek yeni sezonun kaynağını da oluşturmayı hedefliyor.

CİMBOM'DA 4 İSMİN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Sarı-kırmızılı takımda 4 ismin sözleşmesi bitiyor. Cimbom'un tecrübeli bekleri Yuto Nagatomo ve Mariano'nun sözleşmeleri biterken, kaptan Selçuk İnan'la da sözleşme yenilenmesi beklenmiyor.

Aslan'da joker rolünü üstlenen Ryan Donk da sezon sonunda boşa çıkıyor. G.Saray'ın sezon sonunda Hollandalı futbolcuya yeni sözleşme önermesi bekleniyor.

KİRALIKLAR GERİ DÖNÜYOR!

G.Saray'ın kiralık olarak yolladığı Ryan Babel, Mbaye Diagne, Maicon ve Valentine Ozornwafor yeni sezonda kadroda düşünülmeyen isimlerden... Cimbom'un Maicon için kulübü Al Nasr ile yaklaşık 3 milyon Euro'ya anlaşması bekleniyor. Ayrıca Porto'ya transfer olan Alex Telles'in de PSG'ye transfer olması ve sarı-kırmızılıların bu transferden 1 milyon 850 bin Euro kazanması bekleniyor.

BÜYÜK FİYASKO MBAYE DIAGNE!

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında 13 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Mbaye Diagne, beklentilerin altında kalmış ve Belçika ekibi Club Brugge'ye kiralanmıştı.

Senegalli golcü, burada da tutunamamış ve kadro dışı kalmıştı. Cimbom, 28 yaşındaki forvete teklif gelmesi halinde düşünmeden satacak.

BABEL BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Devre arasında Ajax'a kiralanan Ryan Babel, Hollanda'da liglerin tescil edilmesiyle birlikte sarı-kırmızılı takıma geri dönmesi bekleniyor. 33 yaşındaki oyuncunun uygun teklif gelmesi halinde gönderileceği ve yıllık 2.5 milyon Euro'luk masrafından kurtulanacağı ifade edildi.

OZORNWAFOR TEKRAR KİRALANACAK

Yaz transfer döneminde 300 bin Euro'ya alınan ve Almeira'ya 200 bin Euro'ya kiralanan Ozornwafor'un ise tekrar kiralanması bekleniyor.

EMRE TAŞDEMİR'İN 1 YILI DAHA VAR

Galatasaray'ın Kayserispor'a kiraladığı Emre Taşdemir'in ise sarı-kırmızılı takımla 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Genç oyuncunun geleceği kampta belli olacak.

SÜRPRİZ ADAM BELHANDA!

Senelik 3 milyon 350 bin Euro garanti ücretiyle Aslan'da en çok kazanan 4 isimden (Radamel Falcao, Sofiane Feghouli, Fernando Muslera ile birlikte) biri olan Younes Belhanda, özellikle bu sezon gösterdiği performansla Cimbom'u hayal kırıklığına uğratmıştı.

Taraftarlarla da arasını düzeltemeyen Faslı yıldız, yüksek maliyeti ve yaşattığı sorun nedeniyle 30 yaşındaki oyuncuya gelen teklifler değerlendirilecek.

FATİH TERİM KALMALARINI İSTİYOR

Yaz transfer döneminde kiralanan Mario Lemina, gösterdiği performansla sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi haline gelmiş ve 'Yeni Melo' diye lanse edilmeye başlanmıştı.

16 milyon Euro satın alma opsiyonu bulunan Gabonlu futbolcu için, Cimbom'un kulübü Southampton'a tekrar kiralama teklifi yapması bekleniyor.

KİRALIK AŞK: HENRY ONYEKURU

Galatasaray'ın 22. şampiyonluğunda büyük katkısı olan Henry Onyekuru, 6 ay sarı-kırmızılı formadan uzak kaldıktan sonra devre arasında tekrar kiralanmıştı.

Teknik direktör Fatih Terim, sezon sonunda kiralık sözleşmesi bitecek Nijeryalı oyuncunun bonservisinin alınmasını istiyor.

Aslan, elindeki yıldızları satıp kaynak oluşturabilirse Monaco'ya teklifini iletecek. Yoksa 22 yaşındaki yıldızın tekrar kiralanması bekleniyor.