Elazığspor'dan 'Futbol Okulu' Projesi

Elazığspor Kulübü, altyapı takımlarına sporcu kazandırmak üzere futbol okulu açacak Kulüp başkanı Karataş:'Futbol okulunun, Elazığspor'umuzun altyapısının güçlenmesi ve mahalle aralarında futbol oynayan çocuklarımızın kulübe kazandırılması adına büyük önem teşkil ettiğini düşünüyorum'.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Elazığspor, altyapı takımlarına sporcu kazandırmak amacıyla futbol okulu açacak.

Kulüp tesislerinde, futbol okulu projesinin hayata geçirilmesi için Elazığspor Kulübü Başkanı Sedat Karataş ile Futbol Okulu Sportif Direktörü Fatih Ahmet Çakar arasında sözleşme imzalandı.

Elazığspor Futbol Okulu'na kayıt yaptırmak isteyen sporcular, Üniversite Mahallesi Hanköy Sokağı'nda bulunan ofise başvurabilecek. Futbol okulunda antrenmanlar, 23 Nisan'da başlayacak.

Başkan Karataş, yaptığı açıklamada, bu projeyle kulübün altyapısının daha güçlü hale geleceğini belirtti.

Kulüp tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan futbol okulunun Elazığspor camiasına hayırlı olmasını dileyen Karataş, şöyle konuştu:

"Gençlerimizi topluma ve altyapımıza kazandırma adına Elazığspor Futbol Okulu açılmasıyla ilgili bir sözleşme imzalıyoruz. Futbol okulunun, Elazığspor'umuzun altyapısının güçlenmesi ve mahalle aralarında futbol oynayan çocuklarımızın kulübe kazandırılması adına büyük önem teşkil ettiğini düşünüyorum. 1967 yılında kurulan Elazığspor Kulübü ilk kez bir futbol okulu olacak. Bütün yetki, sorumluluk ve kontrol Elazığspor Kulübünde olacak."

Fatih Ahmet Çakar ise futbol okulunun temel amacının topluma ahlaklı, sağlıklı ve iyi sporcular yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Kulüp altyapılarının ihtiyaçlarına cevap verecek futbolcuların yetiştirilmesindeki ilk basamağın futbol okulları olduğunu vurgulayan Çakar, "Spor ahlakını kazanmış, kulübüyle özdeşleşmiş ve yetenekleri ile ön plana çıkmış olan çocuklarımız yarışmacı gruplara alınarak var olan yeteneklerinin en üst düzeye çıkarılması hedeflenmektedir. Futbol okulumuzun antrenmanlarına Elazığspor Futbol Okulu'nun malzemeleri ile katılım olacaktır. Futbol okulumuz yılın 12 ayı hizmet verecek ve sporcularımız için servis imkanı sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA