Fen Lisesi Öğrencileri Maç Esnasında Bile Ders Çalışıyor

Niğde’de Okullar arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Badminton şampiyonasında karşılaşma anında bile ders çalışan Fen Lisesi öğrencileri başarının tesadüf olmadığını herkese gösterdiler.

Niğde’de Okullar arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Badminton şampiyonası sona erdi. Genç Kızlarda Niğde Fen Lisesi şampiyon oldu.

Niğde’de lise yerleştirme sınavlarında dereceye giren 80 civarında öğrenciyi puan seviyesine göre okula alan Niğde Fen Lisesi eğitimdeki başarıları yanında sporda da büyük bir başarıya imza attı. Yapılan karşılaşmalarda rakipleri karşısında kıran kırana mücadele eden Fen Lisesinin Badminton ve Voleybol sporcuları alışılmışın dışında bir olayı da gerçekleştirdiler. Başarının tesadüf olmadığının bir göstergesi olarak algılanan olayda maç esnasında yedek kulübesinde bekleyen, oyuncu değişikliği ile yedek kulübesine gelen yada molalar sırasında öğrenciler bu boşluğu fırsata çevirerek yanlarında getirdikleri testleri çözmeye devam ettiler. Okul takımında üniversiteye hazırlık yapan ve zamanla yarışan öğrencilerin bu davranışı okul yöneticilerinin ve izleyicilerinde takdirini kazandı.

Liseler arası, Badminton şampiyonasında Niğde Fen Lisesi Genç Kızlarda birinci, Çayırlı Çok Programlı Lisesi ikinci, Yunus Emre Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Genç Erkeklerde ise Çamardı 75. Yıl Şehit Üsteğmen Murat Erdem ÇPL birinci, Niğde Fen Lisesi ikinci, Yunus Emre Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Özdemir Badmintonda Niğde’de şampiyon olan okul Badminton takımını başarılarından dolayı kutladığını belirterek; “ Fen Lisesi olarak öğrencilerimiz okullar arası yapılan birçok spor dalında okumuzu en iyi şekilde temsil ederek bizlere şampiyonluklar yaşatıyorlar. Bu başarıda çok büyük bir pay sahibi olan Beden Eğitim Öğretmenimiz Tamer Öztürk’e okulumuzu temsil eden sporcu öğrencilerimizi, okulda bu şampiyonalara katkı sağlayan idarecilerimize teşekkür ederim“ dedi.

Kaynak: İHA