Motosiklet Tamirhanesinden Uluslararası Pistlere

Eskişehir'de 12 yaşında motosiklet tamirhanesine çırak olarak giren ve 2000 yılında iş yerini açan Fatih Yılmaz, hobi olarak başladığı motosiklet sporunda ulusal ve uluslararası pistlerde yarışıyor Yılmaz: 'Benim için önemli olan derece değil, Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu gibi bizi dünyada temsil edecek gençleri yetiştirmek istiyorum' 'Bu yaştan sonra dünya arenasında çok başarılı olma hevesinde değilim ama yetişecek tüm gençlere mekanik ve sürüş bilgilerimi en doğru ve sağlıklı şekilde vermeye çalışıyorum'.

SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de 27 yıldır motosiklet tamir eden 39 yaşındaki Fatih Yılmaz, bu araca sevgisini sporla birleştirerek hobi olarak başladığı motosiklet sporunda ulusal ve uluslararası pistlerde dereceler elde ediyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşındayken bir motosiklet tamirhanesinde çırak olarak işe başladığını söyledi. Bir süre sonra bu alanda kendi işini yapmak amacıyla 2000 yılında kardeşi ile iş yeri açtığını belirten Yılmaz, belirli markaların servis, yedek parça temini ve satışını yaptıklarını anlattı.

Yıllar geçtikçe motosiklet sevgisini sporla birleştirdiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

'İlk önceleri hobi olarak motosiklet kullanıyordum. 2008'de profesyonelliğe adım atarak lisans çıkardım. Söz konusu yıldan itibaren yurt içi ve dışında birçok yarışa katıldım. Çok sayıda derece elde ettim. Çok masraflı ve yorucu bir spor olmasına rağmen sevdiğim için bu sporu yapmaya devam ediyorum. Gençleri yetiştirmek istiyorum. Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu gibi bizi dünyada temsil edecek gençleri yetiştirmek istiyorum.'

- 'Benim için derece önemli değil'

Yılmaz, daha çok ''enduro'' dalında yarıştığını vurgulayarak, ''Türkiye'deki yarışların dışında Balkan Şampiyonası'na katıldım. Gelecek ay Yunanistan ve Bulgaristan'da yapılacak Balkan Pist Şampiyonası için de hazırlıklarımız sürüyor. Benim için önemli olan derece değil, bu sporu doğru algılayıp doğru anlatarak, gelecek nesillere aktarmak istiyorum.' diye konuştu.

Doğru kıyafet secimi ve hazırlık süreciyle bu sporun sanıldığı kadar tehlikeli olmadığını bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

'Motosiklet mekanik gücü ön planda bir araçtır. Bütün kontrollerinin doğru yapılması gerekir. Bundan dolayı yarışlarda en rahat olduğum konu bu çünkü her türlü teknik bilgilere sahibim. Yarışmalarda derece almamın en büyük etkenleri arasında bu yer alıyor. Bu süreçte bütün bilgilerimi gençler ile paylaşıyorum. Bu yaştan sonra dünya arenasında çok başarılı olma hevesinde değilim ama yetişecek tüm gençlere mekanik ve sürüş bilgilerimi en doğru ve en sağlıklı şekilde vermeye çalışıyorum. Bu konuda elimden geleni yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim.'

Kaynak: AA