'Milli Takıma Çağrılmadığım İçin Üzülüyorum'

Osmanlıspor'un orta saha oyuncusu Musa Çağıran:'Her Türk futbolcu gibi ben de milli formayı giymeyi istiyorum' 'Milli takımdaki gerginlikler inşallah biter' 'Mustafa Reşit Akçay, Ertuğrul Sağlam ve Frank Rijkaard şu ana kadar çalıştığım en iyi teknik direktörler' 'Avrupa'da İngiltere ve İspanya'da oynamak benim için iyi olurdu'.

ÖMER HAKAN KİBAR - Spor Toto Süper Lig takımlarından Osmanlıspor'un başarılı orta saha oyuncusu Musa Çağıran, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kararına saygı duyduğunu ancak milli takıma çağrılmadığı için üzüldüğünü söyledi.

Musa Çağıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir gün milli takım için kendisine de fırsat geleceğine inandığını belirterek, 'Milli takıma çağrılmadığım için ben de üzülüyorum. Her Türk futbolcu gibi o formayı giymeyi istiyorum.' dedi.

Altyapılarda milli takım forması giydiğini ve kaptanlığını yaptığını hatırlatan Musa, 'Sonuçta karar burada Fatih hocanın. Aldığı kararlara saygı duymak zorundayız. O yüzden ben işimi yapacağım. Bir gün inşallah bana da fırsat gelir. Bekliyorum.' ifadelerini kullandı.

- Milli takımdaki tartışma

Musa, A Milli Takım'da ortaya çıkan gerginliğin bir an önce bitmesi gerektiğini kaydetti.

Fatih Terim'in milli takıma gelmeden önce de eleştirildiğini anlatan Musa, şöyle konuştu:

'Milli takımdaki gerginlikler inşallah biter. Burada önemli olan milli takımımız. Sonuçta futbolcu da hoca da zamanla gidiyor. Önemli olan kulüpler ve mili takım. İnşallah her şey yoluna girer ve başarı gelir. Öncesinde çok büyük bir başarı var ortada. İmkansız denilen gruptan üst üste galibiyetler alarak Avrupa Şampiyonası'na katıldılar. Ben Dünya Kupası'na gideceğimize inanıyorum.'

- Beğendiği 3 teknik direktör

Osmanlısporlu futbolcu, teknik direktörler Mustafa Reşit Akçay, Ertuğrul Sağlam ve Frank Rijkaard ile çalışmaktan zevk aldığını ifade etti.

İngiliz futbolcu Steven Gerrard'ı örnek alan Musa, çalıştığım teknik direktörlerle ilgili olarak, 'Mustafa Reşit Akçay, Ertuğrul Sağlam ve Frank Rijkaard şu ana kadar çalıştığım en iyi teknik direktörler.' değerlendirmesini yaptı.

Her futbolcu gibi kendisinin de Avrupa'da oynama hedefi bulunduğunu anlatan Musa, İspanya ve İngiltere'de mutlu olacağını kaydederek, 'Bizim de Avrupa'da oynama isteğimiz var. Bu fırsat gelirse oynamak isterim. Fırsat gelmediğinde ise oynamadım diye de üzülmem. Bana göre İspanya ve İngiltere benim için iyi olur. Kafamda bir takım yok, orada oynanan futbol hoşuma gidiyor.' diye konuştu.

- 'Villarreal maçı zor geçecek'

Geçen sezonun ikinci yarısından bu yana bir çıkış yakaladıklarını belirten Musa, UEFA Avrupa Ligi'nde İspanyol ekibi Villarreal ile oynayacakları maçın zor geçeceğini belirtti.

Çıkışlarını sürdürmek istediklerini anlatan Musa, şöyle devam etti:

'Bizim için rakip önemli değil. Çıkıp topumuzu oynuyoruz. Oynadığımız futboldan zevk almaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz büyük. Villarreal maçı da zor geçecek. İyi bir takım ama elimizden geleni yapacağız. İnşallah iyi bir sonuçla ayrılırız. Skor konusunda bir şey söyleyemem.'

- '3 Büyükler' hedefi

Başarılı orta saha oyuncusu Musa, Anadolu takımlarında oynayan futbolcuların '3 Büyükler' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynama hedeflerinin olduğunu kaydetti.

Kendisinin bu konuda bir tercihi olmadığını vurgulayan Musa, 'Anadolu'da oynayan oyuncuların bu takımlarda oynama hedefi vardır. Burada seçim yapmak doğru olmaz. Çünkü ne zaman, nasıl bir fırsat geleceğini bilemezsiniz. Hangisi olursa olsun gittiğimde oynamayı isterim.' diye görüş belirtti.

Osmanlıspor'da yapılan nokta transferlerle takımın bugünlere geldiğini anlatan Musa, takım arkadaşları Badou Ndiaye ve Aminu Umar'ı beğendiğini söyledi.

Numan Çürüksu'yu da bunlara katabileceğini anlatan Musa, 'Osmanlıspor'da Ndiaye ve Umar beğendiğim futbolcular. Numan ağabeyi de söyleyebilirim. Gerçekten yürekten oynuyor. Süper Lig'de ise benim tercihim Galatasaraylı Bruma. İyi bir çıkış yaptı.' şeklinde konuştu.

- 'Süper Lig'de kalite giderek artıyor'

Osmanlısporlu futbolcu, Spor Toto Süper Lig'in kalitesinin her geçen gün arttığını ifade etti.

Ligdeki ekiplerin artık takım oyununa döndüğünü anlatan Musa, sözlerini şöyle tamamladı:

'Takım halinde defans yapıp, takım halinde hücum yapıyorlar. Savunma olayı çok iyi gelişti. Türkiye'de her takım, her takımı yenebiliyor. Büyük takım, küçük takım ayrımı kalmadı. Beşiktaş'ın, Kayserispor maçını izledik. Kayseri çok iyi oynadı ama 1-0 mağlup oldu. Gençlerbirliği-Galatasaray maçı keza öyle. Bizim oynadığımız Fenerbahçe maçı da öyle. 1-0 öndeydik, yenmeyecek bir gol yedik. Top defans elemanın ayağına çarpmasa kaleciye gidecek. Bunlar oluyor. Önemli olan futbolu çirkinleştirmemek. Süper Lig'de kalite artıyor. İnşallah bu kalite artmaya devam eder.'

Kaynak: AA