Pereıra Açıklaması 'Ders Alacağımız Bir Karşılaşma Oldu'

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında evinde Norveç temsilcisi Molde’ye 3-1 mağlup olan Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira maç sonunda yaptığı açıklamada, “Hatalarımızı bulup, onları düzeltmek adına ders alacağımız bir karşılaşma oldu” dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında evinde Norveç temsilcisi Molde’ye 3-1 mağlup oldu ve maçlar sonrası grupta son sırada yer aldı. Karşılaşmanın ardından yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-lacivertlilerin Portekizli teknik patronu Vitor Pereira, bu akşamki skorda sorumluluğu kabul ettiğini daha sonra da takım olarak sorumlu olduklarını belirterek, “İlk yarıda gerçekten iyi bir sevide oyun ortaya koyan bir Fenerbahçe vardı. Topa sahiptik. Pozisyonlar ürettik ama maalesef penaltıdan sonra bir gol buldular. Sonra beraberliği yakalamak istedik ve sonra 1-1’i bulduk. İkinci yarıya da iyi başladığımızı düşünüyorum. İyi oynuyorduk ve kontrataktan golü kalemizde gördük. Ondan sonra da duygusal kontrolü tamamen kaybettik. Top kaybetmememiz gereken yerlerde top kaybettik. İkinci golü yemiş olsak bile hala zaman vardı ama biz bunu yapamadık. Rakibimiz istediği oyunu ortaya koydu. 2. golden sonra avantajı eline geçirdiler. İyi bir oyun ortaya koydular. Duygusal kontrolümüzü kaybettik dediğim gibi. Taktiksel ve denge anlamında da tamamen kontrolü kaybettik” dedi.

“BİR SONRAKİ MAÇA KADAR LİGE KONSANTRE OLMALIYIZ”

Bu akşamdan ders çıkartacağını belirten Portekizli teknik adam, “Dengemizi asla kaybetmemeliyiz. Şu an Trabzonspor ile beraber lider durumdayız. Bursaspor maçına konsantre olmak zorundayız artık. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Bugün biz ilk maçımızı oynadık grupta. Glasgow ile ikinci maçımıza çıkacağız ancak o maça kadar lige konsantre olacağız. Ayrıca bugün taraftarımızı çok teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Onlar daha fazlasını hak ediyorlar. Taraftar bugün en iyi takımdı sahada. Yine gelsinler 3 gün sonra çok önemli bir karşılaşma var” ifadelerini kullandı.

“DERS ALACAĞIMIZ BİR KARŞILAŞMA OLDU”

Takımdaki lider oyuncu eksikliği hakkında gelen bir soruya ise Pereira, “Benim için lider her zaman takım olmalıdır oyuncu değil. Biz yeterince tecrübeli oyunculara sahibiz. Oyunu değiştirebilecek oyuncularımız var. İki kere dezavantaja düştük. Özellikle ikinci golden sonra takım halinde oynayamadık. Molde’ye karşı 2. gole kadar üstündük. 2-3 gollük avantaj yakalayacak pozisyonlar bulduk ancak yararlanamadık. Hatalarımızı bulup, onları düzeltmek adına ders alacağımız bir karşılaşma oldu” cevabını verdi.

“İKİNCİ GOLDEN SONRA OYUN RİTMİMİZİ KAYBETTİK”

Her hocanın bazen maç kaybedebileceğini belirten Portekizli teknik adam, “Tüm hocalar maç kaybetmiştir. Çok önemli maçlarda kaybetmiştir. Her hoca kaybeder bazen. Aslında kaybeden takımdır. Burada hatalarınızdan ders çıkarmak önemlidir. Tecrübe bu şekilde edinilir. Tecrübe denemektir aslında. Ön görerek denersiniz. Ama olmazsa hatanızı kabul eder ve öğrenirsiniz. Bir çok büyük takımda geri düştüğü zamanlarda taktik ve duygusal kontrolü kaybetmiştir. Biz her şeyi kontrol edemeyiz. Özellikle ilk yarıda aslında konsantrasyonumuz üst düzeydi. İkinci golden sonra oyun ritmimizi kaybettik. Hiçbir hoca her şeyi kontrol edemez. Oyuncu değişikliği yaparken takımı daha iyi götürmek istersiniz ama bazen değişikliklerden sonra bile bazen iyi şeyler olmaz. Her şeyi denedik ama olmadı biz her şeyi bilemeyiz. Dengemizi kaybettik. Teknik direktör saha içindeki her detayı kontrol edemez. En büyük kupaları kazanan Guardialo, Ancelotti ve Mourinho’nun da başına bunlar geliyor” diye konuştu.

“GOLDEN SONRA DIEGO’NUN EKSİKLİĞİNİ HİSSETMİŞ OLABİLİRİZ”

Diego hakkında gelen soruyu da cevaplandıran tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

“Ben herkesin fikrine saygı duyuyorum. İkinci golü yedik ve bundan sonra organizasyonumuzu kaybettik, sabrımızı kaybettik. O anlarda kalbimiz açığa çıkmaya başladı.

Belki o golden sonra Diego’nun eksikliğini hissetmiş olabiliriz. Burada Diego’nun çok olumsuz eleştirildiğini de duydum ben. Ben her fikre saygı duyarım ama Diego bugün sahada olmasa da gole kadar iyi bir oyun koyduk ortaya. Ben kazanınca kendini çok yükseklerde hissedip, kaybedince de o mağlubiyete takılan ve harap eden biri değilim. Tabi ki üzücü bir mağlubiyet ama biz takım halinde kazanıp takım halinde kaybediyoruz. Biz bu karşılaşmadan sonra bir sonraki karşılaşmada çok güzel bir cevap vereceğimize inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA