Sözlü'den Taraftara Ücretsiz Maç Özrü

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un Kulüp Başkanı Sedat Sözlü, cumartesi günü yapılacak Kayserispor karşılaşmasını tüm Adanalılar’ın izlemesi için ücretsiz planladıklarını ancak Passolig ve emniyet teşkilatlarının alacağı önlemler nedeniyle bunu başaramadıklarını belirterek taraftarlardan özür diledi.

Bir pastanede düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen başkan Sözlü, takımın yol haritasına ilişkin açıklamalar yaptı.

Kulübün toplam 21 milyon borcu olduğunu ve geldiği günden bu yana 2 milyon lirasını tek başına ödediğini söyleyen Sözlü, alacaklıların artık muhatap bulacağını kaydetti.

Türkiye Futbol Federasyonu’na da 680 bin TL civarında borçlu olduklarını ve bu borcun tamamını ödediklerini bildiren Sözlü, takımın aldığı 3 puan cezalarının ertelendiğini söyledi.

Başkan Sedat Sözlü, tesislerle ilgili de yatırımlara başladıklarını, öncelikli olarak jeneratör sipariş ettiklerini kaydetti.

“HİÇBİR OLUMSUZ İŞİN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ”

Göreve başladığında devraldığı Adana Demirspor’u ‘enkaz’ olarak nitelendiren Sözlü, transferleri tamamladıklarını ve önümüzdeki günlerde imza töreni yapacaklarını ifade etti.

Başkan Sözlü, geçtiğimiz günlerde Adana Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret ettiğini ve takım olarak hiçbir olumsuz iş ve yapılanmanın içinde olmayacaklarının sözünü verdiğini anlattı.

Cumartesi günü Kayserispor ile hazırlık maçı yapacaklarını anımsatan Başkan Sedat Sözlü, maçı ücretsiz planladıklarını ancak Passolig uygulaması ve beraberinde elen emniyet teşkilatının alacağı önlemler yüzünden bunu başaramadıklarını kaydetti.

Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

“İsterdik ki kapıları sonuna kadar açalım, tüm Adana oraya dolsun ve stat tıklım tıklım olsun fakat bunu yapma özgürlüğümüz yok; tek başımıza hareket edemiyoruz. Taraftarlardan özür diliyorum, bizi anlamalarını istiyorum. Bizi aşan sebepler var. Devlet erkanlarına uymak zorundayız. Babadan devlet terbiyesi almış insanlarız. Adana Demirspor’un bu tip vecibeleri yerine getireceğini taahhüt ediyoruz. Yeni sezonda kavgasız, gürültüsüz, iyi bir sezon geçirmemizi temenni ediyoruz.”

Kaynak: İHA