Bilek Güreşinin 'Engelli' Şampiyonu

Bilek güreşŸinde dünya, Avrupa ve Asya şŸampiyonu olan bedensel engelli sporcu Gökhan Seven, eylülde Malezya'da yapılacak Dünya şžampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek istiyor.

Bulgaristan'ın başŸkenti Sofya'da haziran ayında düzenlenen Bilek GüreşŸi Avrupa şžampiyonası'na katılan Gökhan Seven, 65 kilo sağŸ ve sol kolda altın madalya kazandı.

"Avatar" filminde rol alan aktör Sam Worthington'a benzerliğŸinden dolayı arkadaşŸları tarafından "Avatar" lakabı takılan bedensel engelli sporcu, ara vermeden başŸladığŸı Malezya'daki Dünya şžampiyonası için antrenmanlarını yoğŸunlaşŸtırdı.

Gökhan Seven, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Bulgaristan'da elde ettiğŸi başŸarının uzun ve yorucu çalışŸmalar sonucunda geldiğŸini söyledi. YaklaşŸık 6 aylık yorucu süreç sonrası bu şŸampiyonluğŸa ulaşŸtığŸını aktaran Gökhan Seven, şŸöyle konuşŸtu:

"Hem sağŸ hem de sol kolda şŸampiyon olmak gibi bir iddiamız vardı. Allah'a şŸükürler olsun ki bunu başŸardım. LJok mutlu ve gururluyum. Bu benim ikinci Avrupa şŸampiyonluğŸum oldu. Daha önce de bir dünya şŸampiyonluğŸum vardı. Dokuz yıllık profesyonel spor hayatımda 17. uluslararası madalyam oldu. Bunların arasında bir dünya, iki Avrupa, bir Asya şŸampiyonluğŸum var. Ayrıca Avrupa ikinci ve üçüncülükleri ile dünya ikinci ve üçüncülüklerim de bulunuyor."

Malezya'da 25 Eylül'de başŸlayacak Dünya şžampiyonası için hazırlıklarına hız kesmeden devam ettiğŸini bildiren Gökhan, haftada 6 gün aralıksız antrenman yaptığŸını vurguladı.

Dünya şžampiyonası'ndan madalya kazanmak için elinden geleni yapacağŸını ifade eden Gökhan Seven, şŸunları kaydetti:

"Avrupa şžampiyonası'nda olduğŸu gibi her iki kolda dünya şŸampiyonu olup İstiklal MarşŸımızı gururla okutmak istiyorum. Bu çok zor olacak. LJünkü bilek güreşŸi paralimpik spor dalları arasına alındı. Dolayısıyla katılım ve ülke sayısı bir hayli fazla olacak. Mesela Bulgaristan'daki şŸampiyonada 29 ülkeden katılım vardı. Dünya şžampiyonası'nda bunun iki katı olması bekleniyor. Haliyle 58-60 ülkenin sporcusuyla mücadele etmek ve kürsünün en üstüne çıkmak çok zor. Bunun için çok fazla zamanımız da kalmadı."

Kaynak: AA