Madalya Avcısı Engelli Güreşçinin Hedefi Olimpiyatlar

İşitme engelli milli güreşçi İlhan Çıtak, 2015 Avrupa, 2016 Dünya ve 2017'de yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda sürdürmek istiyor.

Ankara'da özel bir eğitim meslek lisesinde beden eğitimi öğretmenliği yapan Kayseri Şekerspor Güreş Takımı sporcusu Çıtak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işitme engelliler güreş müsabakalarında kazandığı 4 olimpiyat, 5 dünya, 5 Avrupa ve çok sayıda Türkiye şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Küçük yaşta geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle işitme kaybı yaşadığını, babasının teşvikiyle de 13 yaşında güreşle ilgilenmeye başladığını anlatan Çıtak, yıllardır haftada en az 10 saat antrenman yaptığını dile getirdi.

Çıtak, 15 yıl önce işitme engelliler güreş müsabakalarına katılmaya başladığını vurgulayarak "En son 2013'te Bulgaristan'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda 4. kez şampiyon oldum. Bunun yanında 5 dünya ve Avrupa şampiyonluğum bulunuyor. Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğim için mutluyum" diye konuştu.

Çankırı'da düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda 98 kiloda bir kez daha altın madalya aldığını hatırlatan Çıtak, "2015 Avrupa, 2016 Dünya şampiyonası ile 2017'de yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılıp yine madalyalar almak istiyorum. Öncelikli hedefim 14-21 Ekim'de Gürcistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda başarımı sürdürmek. 2017 yılında Türkiye'de yapılacak olimpiyatlar ise benim için çok önemli. Üst üste 5'ince kez olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Tüm hazırlıklarımı bu yönde" ifadelerini kullandı.

Görev yaptığı lisede güreş takımı oluşturduklarını anlatan Çıtak, 20 öğrencisiyle antrenman yaptıklarını ve yeni şampiyonlar yetiştirmek istediğini kaydetti.

Kaynak: AA